Vengrijos vyriausybė kuria specialų departamentą visame pasaulyje persekiojamiems krikščionims

Vengrijos vyriausybė sukurs specialų departamentą persekiojamiems krikščionims ir skirs 3 milijonus eurų, kad padėtų krikščionims, visame...

Vengrijos vyriausybė sukurs specialų departamentą persekiojamiems krikščionims ir skirs 3 milijonus eurų, kad padėtų krikščionims, visame pasaulyje patiriantiems smurtą ir persekiojimus.

Ši žinia pasirodė po to, kai Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas rugpjūčio pabaigoje Romoje susitiko su popiežiumi Pranciškumi ir Artimųjų Rytų patriarchais bei sudalyvavo kasmetiniame Tarptautinio katalikų parlamentarų tinklo susitikime. Orbanas yra vienas iš vos dviejų nekatalikų politikų, reguliariai dalyvaujančių šiuose susitikimuose.

Naujasis departamentas bus Vengrijos Žmogiškųjų išteklių ministerijos dalis. Departamento veikla apims persekiojamų krikščionių situacijos stebėjimą, informacijos rinkimą ir analizę, taip pat aukšto rango pareigūnų vizitų į šiuo atžvilgiu problematiškas pasaulio vietas finansavimą.

Vengrijos ambasadorius prie Šventojo Sosto Eduardas von Habsburgas teigia, jog naujasis departamentas „yra jau kelis metus trunkančios Vengrijos vyriausybės tylios pagalbos krikščionims Artimuosiuose Rytuose pasekmė“.

Jo teigimu, vyriausybė daugybę kartų padėjo persekiojamiems krikščionims gauti norimas vizas. Ambasadorius taip pat teigė, jog Vengrijos vyriausybė „mano, kad geriausias būdas jiems padėti, yra padėti likti namie, surasti pagalbą savo pačių šalyse“. Praeitą mėnesį Vengrija padėjo pastatyti krikščionių mokyklą Erbile, Irake.

Viktoras Orbanas yra vienas iš vos kelių Europos lyderių, užėmusių tvirtą poziciją persekiojamų krikščionių atžvilgiu ir stipriai besipriešinančių nekontroliuojamai imigracijai iš Artimųjų Rytų į Europą.

Savo kalboje kovo mėnesį Vengrijos ministras pirmininkas pasipiktino, jog dabar „draudžiama kalbėti tiesą“ šiuo klausimu, ir apkaltino Europos Sąjungą bandant „pertvarkyti Europos religinį ir kultūrinį peizažą bei iš naujo išrasti jos etnines šaknis“.

Masinė migracija, pasak jo, „dangstosi humanitariniu šydu, tačiau jos tikrasis tikslas yra teritorijos okupavimas. [Vis dėlto] tikrąjį pavojų Europos ateičiai kelia ne tie, kurie nori čia atvykti, o fanatiškas Briuselio internacionalizmas“.

Orbanas perspėjo, kad tie, kurie „ateidavo čia turėdami intenciją pakeisti mūsų šalį, pertvarkyti ją pagal savo pačių įsivaizdavimą, kurie ateidavo čia su smurtu ir prieš mūsų valią, visada būdavo pasitinkami su pasipriešinimu“.

Parengta pagal Ncregister.com informaciją


Susiję

Pasaulis 6557648818732254623

Rašyti komentarą

item