Šiaurės Amerikos žiniasklaidoje - Vilniaus Forumo viešas laiškas dėl komunizmo ir LGBT propagandos Lietuvoje

Rugpjūčio 19 dieną vienas didžiausių ir oficialiai įtakingiausiu pro-life naujienų portalu 2015 metais pripažintas Lifesitenews.com paske...

Rugpjūčio 19 dieną vienas didžiausių ir oficialiai įtakingiausiu pro-life naujienų portalu 2015 metais pripažintas Lifesitenews.com paskelbė Vilniaus forumo birželio mėnesį išplatintą viešą laišką, kuriuo siūlė uždrausti BalticPride2016 eitynes ir akcentavo tiesioginį marksizmo, komunizmo ir LGBT judėjimo ideologinį ryšį bei prievartinį šių idėjų sklaidos pobūdį Lietuvoje.  Tai vienas labai retų kartų, kai Lietuvos visuomenės pastangos priešintis LGBT propagandai sulaukia tarptautinės bendruomenės ir ypač užsienio katalikų dėmesio viešumoje. 

Portale lifesitenews.com naujiena apie Vilniaus forumo kreipimąsi yra pirmu numeriu rekomenduojama besilankantiems skaitytojams kaip „privalomas skaitinys“. Per dvi pirmąsias teksto publikavimo dienas juo socialiniame tinkle Facebook pasidalino jau daugiau nei 1 300 puslapio lankytojų. 

Šio teksto paskelbimas nėra tiesiog papildoma informacijos apie Vilniaus forumo veiklą sklaida. Šis įvykis reikšmingas dėl kelių priežasčių. Pirma, kartu su, ko gero, pirmuoju per dešimtmetį pozityviu Lietuvos pastangų priešintis genderizmui pasirodymu anglosaksiškoje internetinėje žiniasklaidoje, Vilniaus forumo inicijuoto viešo laiško paskelbimas kartu yra ir faktinis įsitraukimas į tarptautinį kovos prieš Vakaruose, tad ir Lietuvoje, plintančia seksualinių mažumų „išlaisvinimo“ ideologija, frontą. Kartu su bendraminčiais visame pasaulyje, daugiausiai katalikiškomis organizacijomis, aiškiai sakome, kad LGBT „teisių“ judėjimas yra totalitarinės prigimties ir klaidinančiai dangstosi laisvės ir tolerancijos lozungais. Visa tai pastebima. 

Antra, nors ir pasikeitus aplinkybėms, iš esmės kartojama sovietmečiu veikusi ir pasiteisinusi taktika apie represuojamas idėjas ir faktus, taip pat apie jas skleidžiančių žmonių profesinį ir teisinį persekiojimą skelbti Vakarų pasaulio žiniasklaidoje. Ne vienam Vilniaus forumo nariui šiais metais tiesiogiai susidūrus su akademinio susidorojimo pastangomis, dėl stiprėjančios politkorektiškumo diktatūros tenka perimti šį disidentų naudotą kovos ir savisaugos, viešinant neokomunistinės genderizmo diktatūros apraiškas, būdą. Nėra abejonių, kad kiekvienas mėginimų susidoroti atvejis bus skelbiamas ir ateityje. 

Trečia, nepaisant moksle ir visuomenėje įsivyravusio pliuralizmo, tiek posovietinėje, tiek ir Vakarų pasaulio erdvėje buvo sėkmingai nuslėptas tiesioginis istorinis ir ideologinis marksizmo, komunizmo ir LGBT „išlaisvinimo“ ideologijos ryšys. Tai, kad XX amžiaus antrame ir trečiame dešimtmečiuose buvo iš esmės įgyvendinta radikaliausia dabar vykdomos seksualinės revoliucijos forma, pagal aiškius Markso ir Engelso teiginius panaikinant buržuazinę atgyvenimą - prigimtinę šeimą, yra plačiai pristatyta Vilniaus forumo išplatintame laiške. Lietuvos kontekstas šiuo klausimu dvejopas. Viena vertus, šio fakto žinojimas yra itin vertingas formuojant asmeninę nuomonę, nes Lietuvoje komunizmas istoriškai yra ne vien žmogų neigianti ir naikinanti, tačiau ir okupacinė bei represinė ideologija. Kita vertus, Lietuva buvo prievarta įtraukta į SSRS sudėtį tik 1940 metais, tai yra - gerokai po to, kai Stalinas buvo dėl tragiškų socialinių padarinių visoje Sąjungoje nutraukęs seksualinės revoliucijos eksperimentą. Tai lėmė, jog absoliučiai daugumai net ir vyriausios kartos žmonių tiesioginė sovietmečio patirtis sufleruoja priešingas išvadas ir stiprina plačiai paplitusį mitą, jog „Sovietų Sąjungoje sekso nebuvo“. Seksualumas buvo išlaisvintas iki begalybės, tačiau tai nesitęsė ilgai, todėl Lietuvoje, kaip ir Vakaruose daug kam (tame tarpe ir ne vienam minimo viešo laiško signatarui) apie tai teko pažinti iš istorijos šaltinių. 

Vilniaus forumas įsipareigoja toliau šviesti visuomenę komunizmo ir LGBT judėjimo ideologinės giminystės klausimais bei informacija apie tai dalintis su tarptautine bendruomene, ypač tampriai bendradarbiaujant su anglakalbe katalikiška žiniasklaida. 


Susiję

Vilniaus Forumas 1813158187829369544
item