Saulius Skvernelis skelbia paramą Stambulo konvencijai

Augustės Gumbytės nuotr. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminio sąrašo vedlys ir oficialiai paskelbtas kandidatas į ...

Augustės Gumbytės nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminio sąrašo vedlys ir oficialiai paskelbtas kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis kartu su buvusia Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktore Dovile Šakaliene lankėsi Labdaros ir paramos fonde „Frida“. Abu dalyviai viešnagės metu nusifotografavo su plakatais, reiškiančiais paramą tiek fondo veiklai, tiek ir skandalingai pagarsėjusiai Stambulo konvencijai. 

Labdaros ir paramos fondas „Frida“ - kovą už lyčių lygybę ir prieš moterų diskriminaciją deklaruojanti organizacija, siekianti „mažinti moterų diskriminaciją ir kovoti su smurtu prieš moteris, vaikus bei jaunus žmones, skatinti visuomenės pagarbą ir toleranciją pažeidžiamoms visuomenės grupėms, plėsti žmogaus teisių apsaugą, skatinti socialiai marginalizuojamų žmonių integraciją į visuomenę“. Savo veikloje organizacija nevengia paramos radikalioms iniciatyvoms. Fondo direktorė Daiva Baranauskė dalyvavo „Europride“ ir „BalticPride“ seksualinių mažumų eitynėse, o pats fondas taip pat neslepia paramos Stambulo konvencijai. Fondas užsiima „edukacine/prevencine veikla (paskaitos, diskusijos, seminarai) lyčių (ne)lybės, ją skatinančių stereotipų bei binarinio lyčių suvokimo šalinimo klausimais“.

Pastaroji konvencija, kurios iki šiol nepaisant tarptautinio spaudimo nėra ratifikavęs Lietuvos Seimas, įpareigoja šalis užtikrinti piliečių „nediskriminavimą“ dėl socialinės lyties ir lyties tapatumo. Tai reiškia, kad konvencija pasirašiusiose šalyse piliečiai turėtų teisę skelbti esantys kitos nei savo tikrosios biologinės lyties - vyrai moterimis, o moterys vyrais. Atitinkamai valstybė turėtų garantuoti tokio piliečio traktavimą pagal jo įsivaizduojamą socialinę, o ne tikrąją biologinę lytį. ios nuostatos konvencijoje numatomos ignuruojant faktą, kad lyties tapatumo sutrikimas yra psichinis sutrikimas, įtrauktas į tarptautinę ligų ir kitų sveikatos sutrikimų klasifikaciją (F64). Konvencijos šalys neturi teisės ją pasirašyti su išimtimi šiai radikaliai nuostatai. 

Augustės Gumbytės nuotr.
Parama tokio turinio konvencijai puikiai atitinka fondo tikslą „šalinti binarinį lyčių suvokimą“. LVŽS sąraše kandidatuojančios Dovilės Šakalienės parama homoseksualų lobizmui ir genderizmo ideologijai taip pat yra nuosekli ir seniai žinoma visuomenei. Tuo tarpu buvusio Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio parama šiai genderizmą propaguojančiai konvencijai ir binarinį lyčių suvokimą šalinti siekiančiam fondui anksčiau nebuvo viešai demonstruojama, Artėjant rinkimams kyla pagrįstas klausimas, kiek tokia LVŽS sąrašo lyderio laikysena yra suderinama su pačios partijos programos nuostata „puoselėti iš santuokos ir giminystės ryšių kylančią šeimą ir skatinti gimstamumą“.



Susiję

Šeimos politika 9156596392501599973
item