JAV mokyklos verčiamos leisti vyrams naudotis moterų tualetais, dušais ir persirengimo kambariais

Gegužės 9 d. JAV prezidento Baracko Obamos administracija išleido „gaires“ visoms valstybinėms šalies mokykloms, kuriose nurodoma, kad jo...

Gegužės 9 d. JAV prezidento Baracko Obamos administracija išleido „gaires“ visoms valstybinėms šalies mokykloms, kuriose nurodoma, kad jos turi leisti vienos lyties asmenims naudotis kitos lyties asmenų dušais, persirengimo kambariais ir tualetais, nes kitaip rizikuoja prarasti valstybinį finansavimą.

Bendrame Švietimo ir Teisingumo departamentų laiške teigiama, jog mokiniams, kurie laiko save translyčiais, turi būti leista naudotis jų „lytinę tapatybę“ atitinkančiais viešaisiais tualetais, dušais ir persirengimo kambariais.

Jeigu vaikas teigia esąs kitos lyties nei jo biologinė lytis, mokyklos įpareigojamos tai priimti ir elgtis atitinkamai kaip su tos lyties, kurios jis sakosi esąs, asmeniu. Tai įvardijama kaip sąlyga, kad būtų gaunamas valstybinis finansavimas.

Laiške taip pat teigiama, jog vienos lyties asmenims, jei jie to nori, turi būti leidžiama bendrabutyje pasilikti nakvoti su kitos lyties asmenimis.

Prie laiško pridėta ir 25 puslapių brošiūra, kurioje nurodoma, kaip įvairiose kasdienėse situacijose elgtis su translyčiu mokiniu. Pavyzdžiui, mokytojai įpareigojami „užtikrinti, kad į translytį mokinį būtų kreipiamasi jo norimu vardu ir įvardžiu“.

Tačiau mokytojams patariama vartoti įprastus įvardžius prie mokinio tėvų ir prieš pranešant jiems apie mokinio „pasirinkimą“, pirmiausia paprašyti jo leidimo. Tai reiškia reikalavimą slėpti nuo tėvų mokinio „lytinę tapatybę", jei šis to pageidauja.

Nors laiškas nėra teisiškai įpareigojantis, tačiau jis atspindi B. Obamos administracijos poziciją. Ši jau ne kartą grąsino apkarpyti valstybinį finansavimą ar net iškelti baudžiamąją bylą mokykloms, kurios atsisako paklusti administracijos rekomendacijoms.

Net 27 JAV valstijos atsisako vykdyti tokį reikalavimą. Bent 12 iš jų teigia atsisakančios tai daryti, net jei dėl to negautų valstybinio finansavimo švietimui.

Teksaso gubernatorius Danas Patrickas pareiškė, jog tai yra Obamos administracijos „šantažas“ ir kad Teksaso mokyklos nebus verčiamos vykdyti šios programos net jei tai valstijai kainuotų visus iš valstybės skiriamus pinigus švietimui.

Šiaurės Karolinos gubernatorius Danas Forestas teigė, jog tokia Obamos politika gali vesti prie privatumo ir asmens saugumo užtikrinimo pažeidimų.

„Šiaurės Karolina neleis, kad mūsų persirengimo kambariai ir mokyklų dušai būtų naudojami socialiniam eksperimentui jaunų berniukų ir mergaičių privatumo ir saugumo sąskaita. Nemanau, kad paaugliams berniukams ir mergaitėms praustis šalia vienas kito duše yra priimtina. Esu įsitikinęs, kad absoliuti dauguma Šiaurės Karolinos tėvų galvoja taip pat. Taip pat nemanau, jog priimtina leisti sporto treneriams ar vyrams mokytojams naudotis mergaičių persirengimo kambariais ir dušais“, - teigė gubernatorius.

Panašius pareiškimus padarė ir Misisipės, Kentukio, Jutos, Alabamos bei kitų valstijų gubernatoriai.

Praėjusį mėnesį vienas iš stambiausių JAV mažmeninės prekybos tinklų Target išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad visuose korporacijos valdomuose prekybos centruose pirkėjams bus leidžiama naudotis tualetais, atitinkančiais jų „lytinę tapatybę“, o ne biologinę lytį. Amerikos šeimos asociacija, protestuodama prieš tokį sprendimą, ragina boikotuoti prekybos centrą ir surinko jau virš milijono tam pritariančių šalies piliečių parašų.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 9190745001563086736
item