Austrija: daugėja musulmonų atsivertimų į katalikybę

Viena, Austrija Austrijos dienraštis „Kurier“ 2016 m. balandžio 14 d. numeryje paskelbė, kad beveik pusė iš Vienoje nuo metų pradžios p...

Viena, Austrija
Austrijos dienraštis „Kurier“ 2016 m. balandžio 14 d. numeryje paskelbė, kad beveik pusė iš Vienoje nuo metų pradžios pakrikštytų 83 suaugusių buvo musulmonai. Tai trečdaliu daugiau nei per visus 2015 m. Dauguma atsivertėlių yra pabėgėliai iš Irano, Sirijos ar Afganistano. Atrodo, kad Vienos arkivyskupija gauna nuo 5 iki 10 prašymų pakrikštyti per savaitę.

„Kurier“ aprašyta istorija apie jauną afganą, atvykusį į Austriją 2012 m. ir pasirinkusį Kristoforo krikšto vardą. Jis paaiškino Austrijos laikraščiui, kad jis „niekada nesijautė gerai islame“ ir kad dar prieš atvykdamas į Europą ieškojo „alternatyvos“ savo gimtajai religijai. Tebegyvendamas Afganistane, jis įsigijo draugą, kuris jam davė Bibliją. Sužavėtas jis pasakojo, kaip „kasdieną slapta skaitė knygą“. Jį pagrobė Talibanas, bet jam pavyko pabėgti ir palikti savo šalį.

Nuo pat savo atsivertimo Kristoforas vengė afganų bendruomenės Austrijoje, „bijodamas susidorojimo“. Tačiau jis teigia, kad niekas negalėtų priversti jo atsižadėti savo tikėjimo, tvirtindamas, kad „krikščionybė yra tikroji religija“, ir kad jam „nėra kelio atgal“.

Parengta pagal Dici.org

www.fsspx.lt

Susiję

Religija 1612277928480769935

Rašyti komentarą

item