15 tūkst. kroatų žygiavo Nacionaliniame žygyje už gyvybę

Daugiau nei 15 tūkst. kroatų žygiavo šalies sostinėje Zagrebe vykusiame Nacionaliniame žygyje už gyvybę. Tai pirmas toks žygis už gyvyb...



Daugiau nei 15 tūkst. kroatų žygiavo šalies sostinėje Zagrebe vykusiame Nacionaliniame žygyje už gyvybę. Tai pirmas toks žygis už gyvybę Kroatijoje, daugelyje kitų pasaulių šalių jie rengiami kasmet.

Žygiu siekta perteikti paprastą žinią - žmogaus gyvybė turi būti ginama nuo pat jos pradėjimo ir visiems kūdikiams turi būti suteikiama teisė gyventi.

Renginį organizavo kelios už gyvybės ir šeimos apsaugą kovojančios organizacijos, tarp jų - ir organizacijos, 2013 m. surengusios sėkmingą referendumą, kurio dėka Kroatijos Konstitucijoje buvo apibrėžta, kad santuoka įmanoma tik tarp vyro ir moters. Minią daugiausia sudarė šeimos su vaikais bei jaunimas.

Kroatijoje vis dar galioja 1978 m. komunistų priimtas įstatymas, leidžiantis abortus iki 12-os nėštumo savaitės. Nors šalyje atliekamų abortų skaičius pro truputį mažėja, tačiau vien oficialiai kasmet vis dar atliekama apie 3 tūkst. abortų.

Žygio organizatoriai jį laiko pirmuoju žingsniu siekiant padėti kroatams suprasti, jog abortai negali būti laikomi pasirinkimu, nes tai paneigia žmogaus gyvybės šventumą. Už gyvybės apsaugą nuo jos pradėjimo kovojančios organizacijos teigia, jog intensyviau spaus šalies vyriausybę, kas ši priimtų žmogaus gyvybę saugančius įstatymus.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 2058621480199845396

Rašyti komentarą

item