Indianos guberatorius pasirašė neįgalių kūdikių abortų draudimą

JAV Indianos valstijos gubernatorius Mike`as Pence`as pasirašė įstatymo pataisą, draudžiančią atlikti abortą dėl kūdikio rasės, lyties ar...

JAV Indianos valstijos gubernatorius Mike`as Pence`as pasirašė įstatymo pataisą, draudžiančią atlikti abortą dėl kūdikio rasės, lyties ar fizinės negalios. Savo ruožtu Indianos ir Kentukio valstijų Planuotos tėvystės federacija paskelbė planuojanti skųsti sprendimą teismui. 

„Priimdami šią pataisą žengėme didelį žingsnį negimusios gyvybės apsaugos link, kartu užtikrindami abortus leidžiančią išimtį grėsmės motinos gyvybei atveju“ - savo pranešime teigė M.Pence`as. 

„Gubernatorius nuo seno yra negimusios gyvybės ir motinų gynėjas. Pasirašydamas negimusios gyvybės orumo bilį, jis patvirtino savo atsidavimą gyvybės apsaugai. Džiaugiamės, kad valstija brangina gyvybę, nepriklausomai nuo jos rasės, lyties ar turimos negalios“, - komentavo Indianos „Right to Life“ vykdantysis direktorius Mike`as Fichteris. 

Šiuo sprendimu Indiana tapo vos antrąja valstija JAV po Šiaurės Dakotos, uždraudusia abortus dėl kūdikio turimos fizinės negalios. Pataisa taip pat numato pareigą palaidoti aborto metu nužudytą kūdikį kaip žmogų, o ne pašalinti kaip medicinines atliekas. Toks reguliavimas priimtas tik pirmoje JAV valstijoje. 

Kritikai teigia, kad pataisa neduos norimų rezultatų, nes nėščiosios nėra įpareigotos gydytojams nurodyti, kodėl pageidauja aborto. Pence`o oponentas kovoje dėl Indianos gubernatoriaus posto Johnas Greggas teigė, jog, nors pats pasisako prieš abortus, priimtas įstatymas nebuvo deramai parengtas, todėl jis būtų balsavęs prieš jį kaip įstatymų leidėjas ir vetavęs jį kaip gubernatorius. 

Atstovų rūmų pirmininkas Brianas Bosma laikėsi kitos pozicijos ir kritiką laikė perdėta. „Jei šis įstatymas gali išgelbėti gyvybes, už jį verta balsuoti. Nors suprantu kritikų nerimą dėl įgyvendinimo procedūrų ir pataisos detalių, esu stiprus gyvybės šalininkas. Mes nepriimame sprendimų apie moters sveikatą, o tik stengiamės apsaugoti negimusius, kurie negali kalbėti patys už save“ - aiškino jis. 



Susiję

Pasaulis 5436155542503684549

Rašyti komentarą

2 komentarai

Nežiniukas rašė...

Šiaip jau įdomus yra tas draudimas.

Pirmiausiai reikėtų sutarti, kas yra abortas.

Jei tai žmogaus nužudymas, kodėl turėtų būti ginami tik neįgalūs, mergaitės ir nebaltieji? Kuo jie yra vertingesni už sveikus, berniukus ir baltuosius?

Jei tai tik svetimkūnio pašalinimas iš moters organizmo, koks skirtumas, kokia svetimkūnio sveikata, kokios jis lyties ar rasės. Svetimkūnis yra svetimkūnis ir žmogaus atributai jam neturėtų būti taikomi.

Taigi, kas yra abortas?

Pikc rašė...

Geras klausimas. :) Šiaip, tikėtina, kad išvardintos dažniausios abortų priežastys - bet vis tiek negudru išskirti "privilegijuotus embrionus". Panašu, kad net čia neormaksizmas su visom "pozityviom diskriminacijom" savo pūlių užnešė. :)

item