Graikijos kaimo gyventojai ketina blokuoti autobusus su migrantais

Prie sienos su Makedonija esančio Graikijos Idomenio kaimo gyventojai ketina blokuoti autobusus su migrantais, praneša Atėnų naujienų ag...


Prie sienos su Makedonija esančio Graikijos Idomenio kaimo gyventojai ketina blokuoti autobusus su migrantais, praneša Atėnų naujienų agentūra.

„Jeigu iki antradienio migrantai (tie, kuriems draudžiama kirsti Graikijos ir Makedonijos sieną) nepaliks kaimo, mes pasiryžę veikti, - sakė žurnalistams vietos bendruomenės pirmininkė Xanthoula Soupli. - Mes neįleisime į Idomenį nė vieno autobuso. Tokia situacija negali tęstis. Mūsų kantrybė baigėsi“.

Pasak jos, pastaruoju metų kaimo gyventojai - jų yra apie šimtą, daugiausia garbaus amžiaus - dažnai susiduria su migrantų, nepriklausančių vienai iš trijų tautybių, kurių atstovams leidžiama kirsti sieną (sirai, irakiečiai ir afganai), įžūliu elgesiu.

„Iš pradžių nebuvo jokių problemų. Dabar mes priversti užšauti duris. Migrantai braunasi į kiemus, vagia vištas, degina kiemo baldus, kad sušiltų, - pasakojo viena iš kaimo gyventojų. - Iš pradžių padėdavome migrantams maistu ir drabužiais, bet mūsų jėgos išseko. Vieną dieną kaime buvo 9,5 tūkstančio atvykėlių“.

Anot jos, į kaimą turi atvykti tiek tie pabėgėliai, kuriems leidžiama keliauti į kaimyninę šalį.

Nuo šių metų pradžios Viduržemio jūra į Europą jau atvyko 893 tūkstančiai 970 migrantų ir pabėgėlių. Tai penktadienį Ženevoje pranešė Tarptautinė migracijos organizacija.

Daugiausiai migrantų ir pabėgėlių priėmė Graikija - apie 763 tūkstančius žmonių. Į Italiją atvyko daugiau kaip 143 tūkstančiai.

Daugumą į Graikiją atvykusių žmonių sudaro sirai (daugiau kaip 388 tūkstančiai), afganai (daugiau kaip 142 tūkstančiai) ir irakiečiai (daugiau kaip 44 tūkstančiai).


Susiję

Pasaulis 1721841756839355941

Rašyti komentarą

item