ES naikina vizų režimą Gruzijai ir Ukrainai

Europos Sąjunga (ES) naikina vizų režimą Gruzijai ir Ukrainai. „Bevizis režimas abiem šalims galios nuo 2016 metų vidurio. Tada žmonės i...


Europos Sąjunga (ES) naikina vizų režimą Gruzijai ir Ukrainai. „Bevizis režimas abiem šalims galios nuo 2016 metų vidurio. Tada žmonės iš Ukrainos ir Gruzijos galės be vizų vykti į ES“, – Vokietijos laikraštis „Welt“ cituoja ES diplomatą. Kol kas esą neaišku, ar bevizis režimas įsigalios nuo birželio, ar nuo liepos, informuoja agentūra „Reuters“.

Europos Komisija gruodžio 15-ąją ketina pateikti pozityvią pažangos ataskaitą apie abi šalis ir atverti kelią vizų režimo panaikinimui. Ataskaitoje, pasak diplomato, bus akcentuojama „žymi“ Ukrainos ir Gruzijos pažanga visose beviziam režimui svarbiose srityse. Tiesa, Kijevas iki 2016 metų pavasario dar turės pasitaisyti kai kuriais klausimais, pavyzdžiui, kovos su korupcija.

Konkrečiai planuojama, kad Ukrainos ir Gruzijos piliečiai ateityje kas pusmetį tris mėnesius galės lakytis ES, rašo laikraštis. Tačiau tai nereikš leidimo dirbti. 2016 sausio 1-ąją, nepaisant Rusijos protestų, įsigalios ir laisvosios prekybos sutartis.


Susiję

Pasaulis 1910252798013424971
item