Naujoji Lenkijos vyriausybė vienu iš pirmųjų darbų numatė išmokas vaikams

Beata Szydlo Savaitgalį Lenkijoje rinkimus laimėjusi Teisės ir teisingumo partija turi parengusi įstatymų projektus, kurie turės užtikr...

Beata Szydlo
Savaitgalį Lenkijoje rinkimus laimėjusi Teisės ir teisingumo partija turi parengusi įstatymų projektus, kurie turės užtikrinti, jog šeima Lenkijoje bus traktuojama pagal Konstituciją – kaip svarbiausia valstybės vertybė.

Pagal įstatymo projektą už antrą ir kitus vaikus bus skiriamos 500 zlotų dydžio išmokos. Vienas iš Teisės ir teisingumo partijos ekonominės programos autorių Henrykas Kowalczykas sakė: „Norime šį įstatymą priimti kuo greičiau, kartu su kitais. Jis yra įtrauktas į paketą įstatymų, kurie numatyti priimti per pirmąsias šimtą dienų. Manau, kad jo įsigaliojimas nuo kovo pirmosios yra geras terminas. Norime išlaikyti žodį“.

Įstatymo projektas yra parengtas ir bus įtrauktas į darbotvarkę iškart po naujosios Beatos Szydlo vyriausybės priesaikos. Skaičiuojama, kad išmokos bus skirtos 3,6 milijonams vaikų, iš jų 790 000 gyvena mažai pajamų gaunančiose šeimose.

Parengta pagal fronda.pl 

Susiję

Šeimos politika 3186863800633391285

Rašyti komentarą

item