Kalintiems musulmonams – palankus Obamos administracijos gestas

JAV prezidento Baracko Obamos administracija, verčianti Mažųjų vargdienių seserų vienuoliją apmokėti savo darbuotojams abortą sukelianči...


JAV prezidento Baracko Obamos administracija, verčianti Mažųjų vargdienių seserų vienuoliją apmokėti savo darbuotojams abortą sukeliančius medikamentus*, iš federalinių kalėjimų meniu išbraukė kiaulieną – šį žingsnį sveikina Amerikos–islamo santykių taryba. 

Administracijos atstovai tvirtina, esą tai nėra pasidavimas spaudimui dėl to, kad musulmonai nevalgo kiaulienos. Išties – juk jūs žinote, kaip vyrai nekenčia šoninės. 

„Apskritai mes sveikiname šį pokytį, nes jis palengvins kalinčių musulmonų sąlygas”, – „Washington Post” sakė Amerikos–islamo santykių tarybos atstovas spaudai Ibrahimas Hooperis.

Iš tiesų ironiška, kad prezidentas, kiekviename žingsnyje besikėsinantis į krikščionių religijos laisvę, yra liaupsinamas Amerikos–islamo santykių tarybos dėl sąlygų gerinimo šios religijos išpažinėjams. Religijos laisvė nėra pakankamai svarbus principas, kad krikščionys nebūtų verčiami dalyvauti tos pačios lyties asmenų „santuokose“. Ir religijos laisvė nėra pakankamai svarbi, kad vienuolės nebūtų verčiamos apmokėti abortą sukeliančius medikamentus. Tačiau kiauliena kalėjimuose uždraudžiama. Iškreipti šios administracijos prioritetai ir toliau stebina.


*B. Obamos vyriausybės sprendimu, darbdaviai, apmokantys savo darbuotojų sveikatos draudimą, privalo padengti ir kontraceptinių bei abortą ankstyvojoje nėštumo stadijoje sukeliančių priemonių išlaidas. Mažųjų vargdienių seserų vienuolija tokį reikalavimą ginčija teismuose.


Susiję

Šiaurės Amerika 2524993577727567369

Rašyti komentarą

item