Daugiau nei pusė lenkų - prieš bet kokių migrantų priėmimą

Daugiau kaip pusė lenkų yra prieš pabėgėlių priėmimą Lenkijoje. Tai rodo bendrovės Millward Brown apklausos, surengtos televizijos kanal...


Daugiau kaip pusė lenkų yra prieš pabėgėlių priėmimą Lenkijoje. Tai rodo bendrovės Millward Brown apklausos, surengtos televizijos kanalo TVN24 užsakymu, rezultatai.

Priešingos nuomonės laikosi 38 procentai Lenkijos piliečių - jie yra už pabėgėlių priėmimą šalyje.

Apklausos dalyviai turėjo atsakyti į klausimą: „Ar manote, kad Lenkija turi priimti pabėgėlius iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių?“

55 procentai respondentų pareiškė esą prieš migrantų priėmimą. Už pabėgėlių atvykimą į Lenkiją yra 38 procentai apklausos dalyvių (tiek pat, kiek ir anksčiau). 7 procentai apklaustųjų neturėjo savo nuomonės šiuo klausimu.

Ankstesnė apklausa buvo surengta rugsėjo 21 d.


Susiję

Pasaulis 1995170816020063320

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc Kažinkavičius rašė...

Pala, tai apklausa apie pabėgėlius ar apie migrantus buvo? Skirtumas esminis - pvz. Lenkija labai daug Ukrainos pabėgėlių priėmė - tai gal teigiamai atsakę respondentai turėjo omenyje juos, o ne negrus ar babajus? Tokios "apklausos" nelabai ko vertos, nes metodologijos tokios "kreivos", kad yra žemiau bet kokios kritikos. Puikus pavyzdys - bulvarinės purvasklaidos (delfių, lietryčių ir pan.) skelbiamos "apklausos", kurių tikslas akivaizdžiai yra ne atspindėti visuomenės nuomonę, o ją formuoti.

item