Ar projektas „reprodukcinė sveikata“ pasiteisina?

Terminas „reprodukcinė sveikata“ buvo sukurtas Kairo Konferencijoje 1994 m. ir yra orientuotas į „saugaus sekso“ (prezervatyvų naudojimo...


Terminas „reprodukcinė sveikata“ buvo sukurtas Kairo Konferencijoje 1994 m. ir yra orientuotas į „saugaus sekso“ (prezervatyvų naudojimo) kultūros propagavimą, ŽIV kontrolę, prieigos prie aborto paslaugų didinimą. Tačiau ekspertai pastebi ne iki galo išvystytos strategijos pasekmes: nors prezervatyvų ir kontraceptinių piliulių „po nakties“ eksportas kasmet iš JAV į Afriką, Aziją ir Lotynų Ameriką auga kaip ant mielių, tačiau susirgimų ŽIV ir kitomis venerinėmis ligomis skaičius bei paauglių nėštumai toliau didėja nekontroliuojamai.

Mokslininkai įvardija, kad ši strategija vadovaujasi tik bandymu naikinti pasekmes, bet ne priežastis. Tai reiškia, kad skurdžiose besivystančiose šalyse trūksta švietimo, skatinančio išvengti ankstyvo sekso, kuris būtų kur kas efektyvesnė priemonė „reprodukcinės sveikatos“ iniciatorių iškeltiems tikslams įgyvendinti nei vien tik neribotai augantis apsaugos priemonių eksportas.

Versta iš Mercatornet.com

Susiję

Pažangos ideologija 605626714614111720
item