Norvegijoje siūloma 7 metų vaikams leisti pasikeisti lytį

Norvegijoje pateiktas įstatymo projektas, kurį priėmus 7 metų sulaukusiems vaikams būtų leista priimti sprendimą pasikeisti lytį savo as...


Norvegijoje pateiktas įstatymo projektas, kurį priėmus 7 metų sulaukusiems vaikams būtų leista priimti sprendimą pasikeisti lytį savo asmens tapatybės dokumentuose.

„Tai svarbi sritis, kurioje Norvegija jau daug metų atsilieka nuo daugelio kitų valstybių“, - teigė šalies sveikatos ministras Bentas Hoie, kuris pats yra „susituokęs“ su kitu vyru. „Galime didžiuotis, kad pagaliau priimame šį įstatymą.“

Įstatymas leistų 7-16 metų vaikams pasikeisti savo lytį asmens tapatybės dokumente, tačiau tam vis dėlto dar būtinas tėvų leidimas. Jei tėvai sutiktų su šiuo vaiko sprendimu, jam nebereikėtų apie tai konsultuotis su psichiatru ar kitais specialistais.

„Šis siūlymas yra istorinis, nes nuo šiol pasikeisti lytį nuspręs pats individas, be medikų įsikišimo“, - teigė ministras.

Siūlymas pateiktas kartu su kitu siūlymu leisti žmonėms pasikeisti savo lytį šalies populiacijos registre prieš tai nepasidarius lyties keitimo operacijos.

Dabartinis įstatymas reikalauja, kad norintys populiacijos registre savo lytį pakeisti vyrai pasidarytų kastraciją, o moterys sterilizaciją.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 8966953783603906358
item