JAV Kentukio valstijoje kunigams uždrausta homoseksualumą vadinti nuodėmingu

JAV Kentukio valstijoje visiems su mažamečiais nusikaltėliais dirbantiems kunigams ir pastoriams uždrausta homoseksualumą vadinti nuodėmi...

JAV Kentukio valstijoje visiems su mažamečiais nusikaltėliais dirbantiems kunigams ir pastoriams uždrausta homoseksualumą vadinti nuodėmingu ar iškrypusiu tuo metu, kai jiems pamokslauja.

Valstijos nepilnamečių nusikaltimų departamento taisyklėse rašoma, jog kunigai „neturėtų kreiptis į nepilnamečius naudodami kalbą, kuri kursto neapykantą LGBTQI bendruomenei. Departamento savanoriai, praktikantai ir darbuotojai negali LGBTQI bendruomenei priklausantiems nepilnamečiams aiškinti, kad jie yra nenormalūs, kitokie, nuodėmingi ar kad jie turėtų pakeisti savo seksualinę orientaciją ir lytinį identitetą“.

Ši nauja departamento politika iškilo į viešumą po to, kai pamokslininkui Davidui Wellsui buvo pranešta, jog jis pažeidė departamento vidaus taisykles ir todėl jo paslaugų atsisakoma.

Davidui Wellsui uždrausta pamokslauti departmente tik todėl, kad jis nesutiko pasirašyti valstybės įgalioto pareiškimo, kuriame be kitų dalykų buvo įrašyta ir tai, kad homoseksualumas nėra nuodėmingas.

Daug nepilnamečių departamente atsiduria būtent dėl seksualinių nusikaltimų. Wellsui tekdavo dirbti su daugybe seksualinio išnaudojimo aukų ir nusikaltėlių. Pavyzdžiui, kartą teko dirbti su jaunuoliu, kuris seksualiai išnaudojo savo seserį, o po to ją nužudė. Neretai pasitaikydavo vaikų, kurie buvo tvirkinami ir prievartaujami suaugusių vyrų ar vyresnių paauglių. Būtent tokiame kontekste departamentas nusprendė, kad tokių nusikaltimų aukoms negali būti aiškinama, jog prieš juos atlikti su sodomija glaudžiai susiję nusikaltimai yra nuodėmė.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 2778832789933869413

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Žinoma, kišimasis į Bažnyčios ir sielovadinę veiklą, yra akivaizdus. Bet perskaitęs straipsnį aš šyptelėjau dėl kitko. Tokia homoseksualų "kova" šioje valstijoje laimės tiek, kad LGTB gretose padaugės kriminalinio elemento. Bet taip išeina, kad Kentukio seksualinės mažumos siekia (nesiskaitant su pasekmėmis) nelikti "mažumomis"?

item