Graikijos parlamentas pritarė griežtoms kreditorių sąlygoms, Atėnuose prostestuojama

Liepos 16 d. naktį, po ilgai trukusių svarstymų, Graikijos parlamentas pritarė įstatymo projektus įvedančiam griežtas ekonominėms priemo...


Liepos 16 d. naktį, po ilgai trukusių svarstymų, Graikijos parlamentas pritarė įstatymo projektus įvedančiam griežtas ekonominėms priemonėms, kurių šalis turės laikytis norėdama gauti 86 mlrd. eurų finansinę paramą.

229 Graikijos parlamento nariai balsavo už šį susitarimą, 64 – balsavo prieš, o 6 – susilaikė.

Prieš siūlomas finansinio gelbėjimo sąlygas balsavo buvęs finansų ministras Yanis Varoufakis, parlamento pirmininkė Zoe Constantopoulou ir energetikos ministras Panagiotis Lafazanis. Prieš šį įstatymo projektą balsavo taip pat ir gynybos ir darbo viceministrai.

Protestuodami prieš griežtas taupymo priemones, dėl kurių teks didinti mokesčius ir kelti pensinį amžių, prie parlamento Atenuose vyko apie apie 12,5 tūkst. nepatenkintų graikų protesto demonstracijos ir susirėmimai su policija. Buvo daužomos parduotuvių vitrinos ir mėtomi Molotovo kokteiliai.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras grasino atsistatydinti, jei jo partijos deputatai nepalaikys Europos Sąjungos vadovybės pasiūlyto taupymo plano.

Tuo tarpu tūkstančiai demonstrantų Atenuose prie parlamento ragino savo šalies valdžią kovoti rieš Europos sąjungos diktatą ir nepritarti su Europos vadovais suderintom griežtoms ekonominėms priemonėms. Protestuotojai kaltino valdžią išdavyste ir reikalavo juos apgavusio premjero Alexio Tsipro atsistatydinimo. Liepos 5 d. dauguma graikų balsavo prieš tokias finansinio gelbėjimo paketo sąlygas, numatančias griežto taupymo priemones.

Susiję

Pasaulis 2083637589469231871

Rašyti komentarą

item