Kokia yra prievartos ir karo vieta krikščioniškoje etikoje?

VU TSPMI Studentų mokslinė draugija ir jaunimo sambūris „Pro Patria“ gegužės 6 d., 17 val. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių i...


VU TSPMI Studentų mokslinė draugija ir jaunimo sambūris „Pro Patria“ gegužės 6 d., 17 val. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto 402 auditorijoje rengia kun. Edmundo Naujokaičio paskaitą „Prievarta ir karas krikščioniškoje etikoje“.

Organizatorių teigimu, Katalikų Bažnyčios istoriją nuolat gaubia „juodosios legendos“, tarp kurių žinomiausios yra inkvizicija ir kryžiaus karai. Dažnai teigiama, kad prievarta ir karas religijos tarnyboje akivaizdžiai prieštarauja krikščionybės mokomai artimo meilei, kuri skatina atsukti kitą skruostą.

Kun. Edmundas Naujokatis teigia, jog kalbant šia tema, dėmesį reikėtų sutelkti į prievartos bei karo etiką ir net metafiziką. Tik laikydamiesi sveiku protu grįstos filosofijos principų galėsime blaiviai žvelgti ir į „pasaulietinius“ karus, o tai ypač aktualu šiandien, virš mūsų galvų vis labiau tirštėjant karo debesims. Galbūt toks žvilgsnis net atskleis, kad, žvelgiant iš politinės teologijos taško, grynai „pasaulietinių“ karų nebūna?

Apie visa tai išgirsti ir diskutuoti dalyviai kviečiami kun. Edmundo Naujokaičio paskaitoje „Prievarta ir karas krikščioniškoje etikoje“.

Susiję

Įvykiai 9213881588199593610

Rašyti komentarą

item