Apklausa: krikščionys Britanijoje yra pašiepiami dėl savo tikėjimo

Nauja apklausa parodė, kad Didžiosios Britanijos krikščionys darbe bijo kalbėti apie savo tikėjimą. Paaiškėjo, kad kai vis dėlto ryž...


Nauja apklausa parodė, kad Didžiosios Britanijos krikščionys darbe bijo kalbėti apie savo tikėjimą.

Paaiškėjo, kad kai vis dėlto ryžtasi darbe kalbėti apie savo tikėjimą, jie dėl to dažnai yra pašiepiami ir išvadinami fanatikais, o iš vaikų dėl to netgi žiauriai tyčiojamasi.

Apklausą atliko Lygybės ir žmogaus teisių komisija (toliau - Komisija). Į ekspertų sukurtus klausimus atsakė beveik 2,5 tūkst. respondentų. Beveik pusė jų teigė esą krikščionys, likę buvo kitų religijų atstovai bei labai maža dalis jų teigė apskritai esantys netikintys.

Ši apklausa parodė ir tai, kad Britanijos krikščionys mano, jog jų religija yra stumiama iš šalies gyvenimo pamatinių pozicijų. Ironiška tai, kad daug jų teigė esą pašiepiami tų pačių lygybės ir nediskriminacinių įstatymų, kurių vykdymą prižiūri Komisija, pagrindu.

Visa eilė pralaimėtų teismų bylų (ne viena kurių buvo prieš pačią Komisiją), verčia krikščionis jausti, jog teisė yra nukreipta prieš juos, o tai daroma esą norint užtikrinti LGBT asmenų teises.

Krikščionių instituto atstovas Simonas Calvertas teigė, jog „džiaugiasi, kad Komisija pagaliau pradeda suprasti, jog problema egzistuoja“. Tačiau pridėjo, kad „būtų gerai, jeigu ji suprastų, kad tai didele dalimi jos sukurta problema. Daugelyje atvejų Komisija agresyviai palaikė bylas prieš nekaltus krikščionis“.

„Prieš porą metų vienos bylos metu Komisijos advokatas krikščioniškos pasaulėžiūros plitimą apibūdino vartodamas žodį „infekcija“, pasakojo S. Calvertas, teismuose aktyviai remiantis Komisijai oponuojančius krikščionis.

Parengta pagal The Daily Mail informaciją.



Susiję

Pažangos ideologija 8836288954575583278

Rašyti komentarą

item