Abby Johnson. Kontracepcijos naudojimas visuomenėje didina abortų skaičių

Abby Johnson yra buvusi Planuotos tėvystės (JAV abortų šalininkų ir atlikėjų organizacijos) direktorė, tačiau supratusi, kokia siaubinga ...

Abby Johnson yra buvusi Planuotos tėvystės (JAV abortų šalininkų ir atlikėjų organizacijos) direktorė, tačiau supratusi, kokia siaubinga veikla ji užsiima, vėliau tapo aktyvia gyvybės gynėja.

Kiekvieną kartą, kai socialiniame tinkle Facebook parašau kažką apie abortus, būtinai atsiranda komentatorius, kuris išsako savo nuostabą: „Nejau moterys šiais laikais nežino, kaip naudotis kontracepcija? Kas su jomis negerai? Kai šiais laikais yra tiek daug nėštumo kontrolės pasirinkimų, abortų iš viso turėtų nebelikti“.

Tai yra labai dažna klaida - kad nėštumo kontrolės naudojimo paplitimas mažina abortų skaičių. Atkreipkime dėmesį į šią Annos Furedi, buvusios didžiausios Britanijos organizacijos, atliekančios abortus, direktorės citatą:

„Dažnai argumentai už kuo lengvesnę prieigą prie kontracepcijos ir už naujas kontracepcijos technologijas yra statomi ant prielaidos, kad visi šie pakeitimai sumažins abortų skaičių. Tačiau praktikoje tai nepasiteisina. Lengva prieiga prie efektyvios kontracepcijos moterų tarpe sukuria lūkesčius, jog jos pačios gali kontroliuoti savo vaisingumą ir planuoti šeimas. Praeityje dauguma moterų nenoriai, bet priėmė, kad neplanuotas nėštumas ves prie motinystės. Moterys pareigingai, nors ir nenoriai, įvykdydavo pareigą pagimdyti tą iš nenorimo nėštumo atsiradusį vaiką. Dienomis, kai buvo tikimasi, jog lytiniai santykiai gali privesti prie nėštumo, moterys prisiimdavo šią riziką. Dabar mes tikimės, kad lytiniai santykiai yra laisvi nuo rizikos ir todėl neplanuota motinystė nėra ta kaina, kurią mes esame pasiruošusios sumokėti.“

Aišku, kad moterys negali kontroliuoti savo vaisingumo vien kontracepcijos pagalba.

Kontracepcija nuvilia poras. Nesena Britanijos didžiausios abortų klinikos vykdyta apklausa, kurioje dalyvavo per 2000 moterų, parodė, jog beveik 60% moterų tikina naudojusios kontracepciją tuo metu, kai pastojo. Tokie duomenys derinasi ir su keliomis smulkesnėmis studijomis, atliktomis per pastarąjį dešimtmetį. Akivaizdu, kad kontracepcija nuvilia poras. Paprasčiausia tiesa yra ta, kad dešimtys tūkstančių moterų, kurios kasmet pasidaro abortus, nėra tos, kurios nenaudoja kontracepcijos. Jos bandė kontracepciją naudoti, tikrai ją naudojo, tačiau vis tiek tapo nėščios.

Štai statistika iš Guttmacherio instituto, Planuotos tėvystės tyrimų lopšio. Kadangi Guttmacherio institutas yra abortų šalininkų atrama, o ši statistika Planuotą tėvystę parodo tikrai ne iš geriausios pusės, tai sunku patikėti, jog ji galėtų būti netiksli: „Daugiau nei pusė moterų, kurios pasidarė abortus, naudojo kontracepciją tą mėnesį, kai tapo nėščios“.

Tai kaip yra, kad net abortų šalininkai supranta, jog nėštumo kontrolė nesumažina abortų skaičiaus, o mes, gyvybės gynėjai, nesuprantame? Nėštumo kontrolė buvo sukurta tam, kad mes galėtume atskirti seksą nuo dauginimosi. Kaip mes to nesuprantame? Žinoma, kad atsiranda abortas, kai lytinį aktą atskiri nuo kūdikių gimdymo.

Norėčiau atkreipti dėmesį į šią Rosalindos Pollack Petchesky, garsiosios abortus palaikančios feministės citatą: „Tol, kol nebus išrastas tobulas kontracepcijos metodas, o tai turbūt niekada neatsitiks, išplėsta nėštumo kontrolės praktika neišvengiamai lems abortų skaičiaus augimą“.

Vienoje savo knygoje ji taip komentuoja kitos feministės ir demografės Susanos Scrimshaw atliktą tyrimą, kuris susiejo vis didėjantį abortų skaičių su didėjančiu nėštumo kontrolės tablečių priėmimu visuomenėje:

„Scrimshaw primena mums, kad tabletė, šis efektyviausias nėštumo kontrolės įrankis, kurį tik yra kada nors žinojusius moterys, prisidėjo prie lūkesčių klimato sukūrimo, kai teigiama, kad moterims nereikėtų bijoti dėl nenorimo nėštumo. Šis sąmonės pasikeitimas neabejotinai prisidėjo prie kylančio abortų skaičiaus, jis paveikė tiek tas moteris, kurios naudojo tabletes, tiek tas, kurios jų nenaudojo.“

Nesakau, kad turėtumėte turėti lytinių santykių tik tada, kai esate vaisingos. Bet būkime atviros, jūs turėtumėte jų turėti tik tada, kai esate atviros naujai gyvybei ir pasiruošusios ją priimti. Norit tikėkit, norit ne, bet labai dažnai lytinių santykių rezultatas yra kūdikis. Taip viskas nuo pat pradžių ir buvo sugalvota.

Versta iš Lifesitenews.com




Susiję

Šeimos politika 7536199270091413318

Rašyti komentarą

item