R. Masiulis sako, kad Lietuva yra pasirengusi iš JAV pirkti SGD

Energetikos ministras Rokas Masiulis vasario 24 d. Vašingtone susitikęs su JAV energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu patvirtino Lietuv...


Energetikos ministras Rokas Masiulis vasario 24 d. Vašingtone susitikęs su JAV energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu patvirtino Lietuvos pasirengimą įsigyti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) iš karto, kai tik JAV kompanijos pradės jas eksportuoti.

„Kuo daugiau alternatyvų turėsime, tuo geresnę kainą galėsime užtikrinti savo vartotojams“, – po susitikimo kalbėjo energetikos ministras R. Masiulis.

Su JAV energetikos kompanijomis Lietuvos atstovai jau yra pradėję derinti sąlygas, kad JAV pradėjus SGD eksportą dujos iškart galėtų keliauti ir į Lietuvą. Tai galėtų atsitikti jau po metų.

Lietuva JAV prisistato ne kaip vienos nedidelės valstybės dydžio rinka, o kaip didesnės regioninės rinkos dalis. „SGD eksportuotojams galime pasiūlyti per Klaipėdos terminalą pasiekti ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos, o nuo 2019 metų – ir Lenkijos bei Ukrainos vartotojus“, – pabrėžė R. Masiulis.

Susitikime Vašingtone E. Monizas taip pat domėjosi Klaipėdos SGD terminalo veikla, aptartas energetinis saugumas, kuriam JAV skiria ypatingą dėmesį. R. Masiulis pristatė įgyvendinamus projektus, kurie didina Lietuvos ir regiono energetinį saugumą.


Susiję

Ekonomika 1266678565048581119

Rašyti komentarą

item