Jungtinė Karalystė plečia savo „prezervatyvų kreditinės kortelės“ programą

Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba (NST) plečia programą, apie kurią prieš šešerius metus svajojo Brook konsultacinė tarnyba, Jungt...

Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba (NST) plečia programą, apie kurią prieš šešerius metus svajojo Brook konsultacinė tarnyba, Jungtinėje Karalystėje veikianti organizacija, besirūpinanti paauglių „seksualine sveikata“ ir jau 12 metų amžiaus berniukams dalinanti „prezervatyvų kreditines korteles“, leidžiančias jiems gauti nemokamų prezervatyvų klubuose ar net sporto arenose bei kirpyklose.

Šios išplėstos programos pagalba „prezervatyvų kreditines korteles“ dabar galės gauti berniukai ir mergaitės nuo 13 metų amžiaus mokyklose, bibliotekose, sveikatos centruose bei vaistinėse, ir visa tai net nepranešus jų tėvams.

Parodęs kortelę, vaikas nemokamai gauna 12 prezervatyvų, lubrikantą ir informacinį lapelį, kaip visu tuo naudotis. Vyresni nei 16 metų paaugliai šia kortele gali pasinaudoti šešis kartus, o 13-15 metų paaugliai - tris kartus, po to kortelę reikia atnaujinti.

Už šeimą kovojančios organizacijos Šeimos ugdymo globa atstovė teigė, jog tokia programa užkerta kelią tėvams apsaugoti savo vaikus nuo ankstyvos seksualizacijos ir fizinių bei emocinių ankstyvų lytinių santykių pasekmių.

Simonas Calvertas iš Krikščionių instituto naujienų portalui Daily Mail teigė: „Mūsų neramina, kad suaugusieji, kurie mūsų šalyje atsakingi už sveikatą, nesupranta, jog ankstyvi lytiniai prieštarauja įstatymui. Vietoje to, kad padėtume vaikams užsiimti tokiais lytiniais santykiais, turėtume dėti pastangas tam, kad nuo jų apsaugotume. Leiskime vaikams būti vaikais.“

„Jau tris dešimtmečius skelbta, kad mums reikia daugiau ir vis atviresnio lytinio švietimo nuo kuo ankstyvesnio amžiaus - ir pažiūrėkime, kur tai mus atvedė.“

„Anksčiau kalbėtume apie lytinius santykius tarp aštuoniolikmečių, dabar jau kalbame apie trylikamečius“, teigė Josephine Quintavalle, organizacijos Žodis apie reprodukcinę etiką steigėja.

Nepaisant įvairių kontracepcijos programų, Jungtinė Karalystė vis dar turi didžiausią paauglių nėštumų skaičių visoje Vakarų Europoje.

Daug tyrimų parodė, kad švietimas apie „saugų seksą“ ir sudaryta lengva prieiga prie prezervatyvų nesumažino paauglių nėštumo rodiklių ar lytiškai plintančių ligų skaičiaus.

Prof. Davido Patono iš Notingamo universiteto atlikti tyrimai parodė, kad lytinis švietimas Jungtinės Karalystės mokyklose per paskutinius 40 metų neatnešė jokių statistinių pasikeitimų paauglių nėštumo rodikliuose. Kadangi lengva paauglių prieiga prie kontracepcijos sumažina galimą ankstyvų lytinių santykių riziką, tai paskatina paauglius laisvai ir per daug negalvojant užsiiminėti tokia veikla, kuri galiausiai vis tiek priveda prie nelauktų pasekmių ir nėštumų skaičius tarp paauglių nemažėja.

Dr. Philipas Ney, psichologijos profesorius su didele akademine patirtimi, taip komentavo tokį lytinį švietimą: „Nors siekė sustabdyti ligas ir nėštumus, lytinis švietimas buvo visiška nesėkmė. Jis turėjo atvirkštinį efektą ir vietoje to, kad jaunus žmones sustabdytų nuo rizikingos seksualinės veiklos, jis juos dar labiau paskatino.“

„Lytinio švietimo atsiradimas koreliuoja su abortų bei lytiškai plintančių ligų skaičiaus augimu. Toks švietimas verčia jaunuolius norėti tai išbandyti patiems praktikoje. Paradoksalu, kad tokia praktika nors ir yra „gera pamoka“, tačiau atneša nelauktų rezultatų“, apibendrino Dr. Ney.


Susiję

Pažangos ideologija 2152386858101855000

Rašyti komentarą

item