Vokietijoje nuvilnijo daugiatūkstantiniai protestai prieš šalies islamizaciją

Visoje Vokietijoje vakar, sausio 5 dieną, nuvilnijo protestai prieš taip vadinamą Europos islamizavimą. Šiuos protestus surengė PEGIDA, Pa...


Visoje Vokietijoje vakar, sausio 5 dieną, nuvilnijo protestai prieš taip vadinamą Europos islamizavimą. Šiuos protestus surengė PEGIDA, Patriotiniai europiečiai prieš Vakarų islamizaciją (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes). Į Vokietijos miestų gatves rinkosi ir priešingą nuomonę turintys.

Bene didžiausio pritarimo sulaukta Vokietijos Drezdeno mieste. Čia prieš islamizaciją pasisakančiųjų buvo apie 18 tūkst., apie 3 tūkstančius buvo nepatenkintų šia akcija.

Tūkstantinės minios taip pat susirinko Berlyne, Kelne Štutgarte.

Nešamuose plakatuose buvo užrašai raginantys saugoti vietinę kultūra, pasisakyti prieš religinį fanatizmą ir religijų karus vokiečių žemėse. Gatvėje paklausti žmonės išreiškė norą, kad Vokietija būtų vokiečiams. Jie taip pat pastebi, kad gatvėse nebegirdėti vokiškų žodžių. Pati bendruomenė išplatintame pranešime rašo, kad yra priešiškai nusistačiusi politikai, kai imigrantai nėra integruojami į vokiškąją visuomenę.

Tiesa, Vokietijos valdžia yra nusiteikusi priešiškai šiems protestams ir laiko tai ksenofobijos apraiška. Kelno miesto vietos valdžia netgi atjungė dalies miesto apšvietimą, vardan priešiškumo PEGIDA.

Vokiečių žurnalas „Stern“ atliko apklausą, po kurios paaiškėjo, kad kas aštuntas vokietis yra pasirengęs prisidėti prie judėjimo prieš islamizaciją, jei tai vyktų netoli jo namų.



Susiję

Pasaulis 4445207376379396032

Rašyti komentarą

item