Lenkijos futbolo sirgaliai vėl reikalauja Vilniaus ir Lvovo

Rungtynių Kijeve su Charkovo „Metalist“ metu Lenkijos klubo Varšuvos  „Legia“sirgaliai iškabino plakatą, kuriame Lenkijos vėliavos fone...



Rungtynių Kijeve su Charkovo „Metalist“ metu Lenkijos klubo Varšuvos  „Legia“sirgaliai iškabino plakatą, kuriame Lenkijos vėliavos fone parašyti lenkiški Vilniaus ir Lvovo pavadinimai su miestų herbais. Kadangi tai akivaizdi užuomina, jog šie Lietuvos ir Ukrainos miestai turi priklausyti Lenkijai, plakatas sukėlė adekvačias reakcijas. Žibalo į ugnį įpylė pats Varšuvos klubas, pasidalinęs plakato nuotrauka savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Incidentas neliko be dėmesio. Kaip rašo NaTemat.pl, vienas rusiškas portalas antafashist.com tuoj pat pakomentavo, kad šis įvykis parodo keršto troškimą ir siekius atgauti buvusias lenkų okupuotas žemes, nepaisant oficialiosios Lenkijos politikos.

Varšuvos futbolo klubo sirgalių elgesys Lenkijoje buvo pasmerktas, pasisakė ir Ukrainos tema rašantys žurnalistai, pabrėžę, kad po tokio incidentu „gėda šiandien būti lenku Kijeve, nes jau nuo pietų po Maidaną blaškėsi girti „Legia“ sirgaliai, mėtė butelius ir rėkavo“.

Tinklaraštį puslapyje politika.pl rašanti Katarzyna Kwiatkowska-Moskalewicz, kelerius metus gyvenusi Ukrainoje, parašė gerokai aštriau ir susiejo visa tai su R.Sikorskio žodžiais apie V.Putino pasiūlymą Lenkijai kartu su Rusija pasidalinti Ukrainą: „Kokią jautrumo porciją reikėjo sau amputuoti, kad ilgalaikio gedulo apimtoje šalyje, kuri nelygioje kovoje bando atsilaikyti prieš svetimos imperijos agresiją, iškabintum vėliavą su lenkišku Lvovu? Suprantu, kad tie, kurie Kijevo stadione išskleidė baltai raudoną plakatą su gėdingu užrašu, noriai palaikytų garsųjį Putino pasiūlymą.“

Kai Vilniaus „Žalgiris“ žaidė su Poznanės „Lech“, lenkų futbolo sirgaliai irgi iškėlė skandalą sukėlusį plakatą. Jame buvo užrašyta: „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.

Parengta pagal www.15min.lt

Susiję

Pasaulis 4246996308149593370

Rašyti komentarą

item