Interviu su Vytautu Radžvilu apie „Naujojo Europos naratyvo“ iniciatyvą

Kviečiame pasiklausyti prof. Vytauto Radžvilo spalio 15 d. interviu apie „Naujojo Europos naratyvo“ iniciatyvą.



Kviečiame pasiklausyti prof. Vytauto Radžvilo spalio 15 d. interviu apie „Naujojo Europos naratyvo“ iniciatyvą.





Susiję

Vytautas Radžvilas 7092416976948510227

Rašyti komentarą

2 komentarai

žara rašė...

Verta paklausyti - ačiū!

Vis dėl to abejoju, kad svarstoma dabartinė padėtis galėtų išsirutulioti į panašią tragediją kaip 1940 m.: represijas, trėmimus ir panašų smurtą. Dėl vienos paprastos priežasties.
Šioje "laisvoje" Lietuvoje neužaugo tiek Dievą, Tėvynę ir artimus mylinčių žmonių, kiek jų užaugo ano tarpukario Lietuvoje: jaunesnioji karta mokyklose ar per žiniasklaidą, galima sakyti, tvirkinama, meilė tėvynei "pasireiškia" girtų sirgalių baubimu, o rūpestis artimu retai pasiekia bendrą laiptinę.

Sovietybė padarė, ko siekė. Nors mes stebuklingai ir ištrūkome iš to kalėjimo, tačiau iš ten pasiimto lauknešėlio neišmetėme, o dargi savo vaikus juo pamaitinome...

Jeigu ką ir ištremtų, galėtų pagrįstai didžiuotis tokiu įvertinimu.

Anonimiškas rašė...

Labai tikslus ir prasmingas gerb. Radzvilo pasisakymas. Nors bent kiek sekusiam ivykius zmogui turetu buti suprantamas keliamas klausimas ir problema ir piesiamas ES stovis.O dar svarbiau - musu paciu likimas ir ateitis.Ypac svarbu kad filosofas atkreipia demesi i kasdienybeje nekrentancia i akis aplinkybe- istorine Europos idejos klastote ir brukamus "bankrutavusius projektus" kaip juos ivardina V. Radzvilas. Tai reikstu kad turime permastyti visa Europos ir savo istorija patys! O ne laukti "projektu" is Europos. Ir suprantama reikia burti i visuomene tam darbui kaip tai padare J. Basavicius karta.
Jie gi nelauke paramos is Varsuvos ar Peterburgo.
Pagarbiai,
A. D.

item