Besikeičiantis Britanijos veidas: Birmingeme jau auga daugiau musulmonų vaikų nei krikščionių vaikų

Birmingeme (Birmingham) auga daugiau musulmonų vaikų nei krikščionių, rodo naujai atliktas tyrimas. Naujausia statistika, sudaryta...




Birmingeme (Birmingham) auga daugiau musulmonų vaikų nei krikščionių, rodo naujai atliktas tyrimas.

Naujausia statistika, sudaryta pagal 2011 metų surašymą, leidžia susipažinti su greitai besikeičiančia demografine situacija Didžiojoje Britanijoje.

Antrame pagal gyventojų skaičių Anglijos mieste Birmingeme, iš 278 623 jaunuolių, 97 099 užregistruoti kaip musulmonai, o krikščionių jaunuolių skaičius jau tesiekia 93 828. Likusieji yra kito tikėjimo (pavyzdžiui, induizmo ar judaizmo) išpažinėjai arba neišpažįstantys jokio tikėjimo.

Panašios tendencijos matomos ir Bradforde, Lesteryje (Leicester), Lutone bei Slau (Slough), o taip pat ir kai kuriuose Londone rajonuose, tokiuose kaip Newhamas, Redbridge‘as ar Tower Hamletsas, kur beveik du trečdaliai vaikų yra musulmonai.

Profesorius Tedas Cantle‘as teigė, kad „Taip yra dėl kelių priežasčių. Mažėjančios paramos senosioms religijoms, tokioms kaip krikščionybė; nesibaigiančios imigracijos iš Azijos; bei itin aukštų gimstamumo rodiklių tarp musulmonų“.

„Taip pat matoma vis gilėjanti segregacija, iššaukta baltųjų populiacijos praradimo iš miestų bei intensyvėjančios juodaodžių ir etninių mažumų koncentracijos, ten pakeičiančios baltuosius“.

„Tai yra tikrai rimta problema, nes gyvenamųjų vietų segregaciją seka ir mokyklų bei socialinė segregacijos“.

Statistika parodo, kad krikščionybė vis dar yra dominuojanti religija kiekvienoje apskrityje Anglijoje ir Velse, net ir „margiausiuose“ kultūriškai miestuose.

Iš 45,5 milijonų surašymo dalyvių, 27,9 milijonai laiko save krikščionimis, o musulmonais save laiko 1,8 milijonai dalyvių, tai yra antra didžiausia religinė grupė.

Tačiau šis atotrūkis žymiai mažesnis paauglių tarpe: iš 12,1 milijono jaunuolių, 6,1 milijono save laiko krikščionimis, o 1 milijonas – musulmonais. Kai kuriose vietose šis santykis jau pasistūmėjo į islamo pusę.

Bradforde 52 135 vaikai yra musulmonai (45%) ir tik 47 144 yra krikščionys; Lesteryje atitinkamai musulmonų vaikų yra 22 693, o krikščionių – 18 190.

Didžiausias atotrūkis yra Towns Hamletse, kuriame 62% vaikų yra musulmonai, pralenkiantys krikščionis tokiu skaičiumi: 34 597 prieš 8 995.

Versta iš www.dailymail.co.uk

Susiję

Pasaulis 2545908105496995278

Rašyti komentarą

item