900 daktarų deklaracija: abortai nereikalingi motinų gyvybių išsaugojimui

Jau beveik 900 medicinos profesionalų pasirašė Dublino deklaraciją apie motinos gyvybės apsaugą, pasirodžiusią 2012 metais tam, kad pab...



Jau beveik 900 medicinos profesionalų pasirašė Dublino deklaraciją apie motinos gyvybės apsaugą, pasirodžiusią 2012 metais tam, kad pabrėžtų, jog abortai nėra reikalingi moterų gyvybių išsaugojimui.

Pristatytoje Tarptautiniame motinų sveikatos apsaugos simpoziume (International Symposium on Maternal Healthcare) Dubline, Airijoje, deklaracijoje teigiama: „Kaip patyrę akušerijos bei ginekologijos praktikai ir mokslininkai, mes pabrėžiame, kad tiesioginis abortas – tikslingas negimusio vaiko sunaikinimas – mediciniškai nėra reikalingas, kad būtų išsaugota moters gyvybė.

„Mes manome, kad yra fundamentalus skirtumas tarp aborto ir reikalingo medicininio gydymo, kuris vykdomas tam, kad išsaugoti motinos gyvybę, net jei toks gydymas baigiasi jos negimusio kūdikio mirtimi.

„Mes patvirtiname, kad abortų uždraudimas neturi jokios įtakos nėščios moters gyvybės išsaugojimo efektyvumui“.

Pasirašęs daktaras Eoghanas de Faoite naujienų portalui LifeSiteNews teigė, jog esama fundamentalaus skirtumo tarp gydymo, kurio moteriai gali reikėti nėštumo metu, kad būtų išsaugota jos gyvybė, ir tarp aborto, kuris yra tiesioginis ir tikslingas negimusio vaiko gyvybės atėmimas.

Jis pabrėžė, kad Dublino deklaracijoje ginekologai, akušeriai, neonatologai, pediatrai ir kitų specialybių daktarai liudija, jog Airijai nereikia legalizuotų abortų tam, kad geriau saugotų motinų sveikatą ir sumažintų motinų mirtingumą.

„Nenuvertinkime tokio pareiškimo galios“, teigė de Faoite. „Jis yra labai svarbus visiems mums, besistengiantiems saugoti moteris ir vaikus nuo abortų ir siekiančius šią žiaurią neteisybę padaryti nelegalia“.

„Pirmas žingsnis atsukant dabartinę visuomenę prieš abortus“, tęsė de Faoite, „yra parodyti jai, kad legalūs abortai nėra reikalingi motinų sveikatos apsaugoje, kad to nereikia, norint išsaugoti moterų gyvybes ir kad abortų uždraudimas neatneša daugiau motinų mirčių.“

Daktaras taip pat pastebėjo, kad Airija ir Čilė buvo dvi nėščioms moterims ir jų vaikams saugiausios šalys Vakarų pusrutulyje, turėdamos mažesnį mirtingumą net už JAV.

„Airijos abortų draudimas nebuvo tik kažkas simboliško. Jis teikė įrodymą, kad įstatymai, saugantys gyvybę, nepastato moterų sveikatos į pavojų, bet atvirkščiai, padrąsina ir įpareigoja medicinos profesionalus daryti viską, kas įmanoma, kad išsaugotų tiek moters, tiek kūdikio gyvybes.“

Iki 2015 metų bus siekiama surinkti bet 2000 ekspertų parašų.

Versta iš lifesitenews.com

Susiję

Pasaulis 1286568075991145832
item