LLRA ir toliau diskredituoja Lietuvos Vyriausybę - R. Cytacka grįžta

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) užsispyrimas gali iš posto išversti energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių. Premjeras Algirda...

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) užsispyrimas gali iš posto išversti energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje aiškino, kad po R. Cytackos paskyrimo viceministre jis kreipsis į prezidentę Dalią Grybauskaitę dėl energetikos ministro J. Neverovičiaus atstatydinimo iš pareigų.

„Aš praeitą savaitę, penktadienį, turėjau su energetikos ministru susitikimą mano kabinete. […] Kalbėjome ir personalijų klausimais. Jis mane informavo, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas ir toliau, paprastai pasakius, spaudžia, kad ponia R. Cytacka būtų sugrąžinta į viceministrės pareigas”, – pasakojo A. Butkevičius.

Jis pasakojo, kad valdančiosios koalicijos politinė taryba yra nutarusi, kad viceministrų kandidatūros yra derinamos su Vyriausybės vadovu.

„Buvo aiškiai jam (J. Neverovičiui – Alfa.lt) pasakyta, kad jeigu jis ją (R. Cytacką – Alfa.lt) sugrąžins į viceministrės pareigas, tai aš Respublikos prezidentei teiksiu jo atstatydinimą iš Vyriausybės kabineto”, – sakė premjeras.

„Teikimą prezidentei pateiksiu rytoj”, – į klausimą, kada ketinama kreiptis į šalies vadovę su teikimu atstatydinti J. Neverovičių iš energetikos ministro pareigų, atsakė A. Butkevičius.

Vadina politiniais žaidimais

Ministro pirmininko teigimu, valdančiosios koalicijos sudėties keitimo klausimas kol kas nebuvo svarstomas.
„Kol kas nesvarstykime šio klausimo”, – paklausus, ar valdančioji koalicija gali dirbti be LLRA, atsakė A. Butkevičius.

Premjeras teigė nesistebinti, jog J. Neverovičius R. Cytacką paskyrė energetikos viceministre.
„Visi turi partijos vadovo tokį nurodymą ir jis (J. Neverovičius – Alfa.lt) turi vykdyti partijos vadovo paliepimą”, – sakė ministras pirmininkas.

A. Butkevičius, klausiamas, ką mano apie LLRA elgesį, siekiant bet kokia kaina sugrąžinti R. Cytacką į energetikos viceministro kėdę, pareiškė, kad tai yra politiniai žaidimai, kurie valstybėje neturėtų būti žaidžiami.

„Aš manau, kad tai yra politiniai žaidimai ir aš tokių politinių žaidimų nepripažįstu. Valstybėje negali būti tokio neatsakingo poelgio, skiriant žmones į atsakingas pareigas. Tie žmonės dalyvauja valstybės valdyme, tai nėra tos pareigos, kurios turėtų būti tenkinamos, atsižvelgiant į kai kurių politinių partijų deleguojamos žmones, nevertinat jų kompetencijos”, – dėstė A. Butkevičius.

Pradėjo eiti pareigas

Energetikos ministerija pranešė, kad pirmadienį energetikos viceministro pareigas kartu su R. Cytacka pradėjo eiti ir socialdemokratas Aleksandras Spruogis. Ministerija nurodė, kad institucijų atsakymuose į išsiųstas užklausas „neigiamai charakterizuojančios informacijos apie viceministrus nepateikta“.

Energetikos ministras J. Neverovičius nuo pirmadienio, rugpjūčio 18 d., išėjo atostogų. Jis atostogaus savaitę.

LLRA: koalicija stabili

LLRA pirmadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad valdančioji koalicija dirba stabiliai, o nė viena partija nepažeidžia koalicijos sutarties.

„Žiniasklaidoje pasirodė komentarų, kuriais bandoma susieti R. Cytackos paskyrimą viceministre su valdančiosios daugumos stabilumu. Lietuvos lenkų rinkimų akcija pareiškia, kad šalies valdančioji dauguma dirba stabiliai, pagal 2012 metais lapkričio mėnesį pasirašytą koalicijos sutartį. Nė viena koalicijai priklausanti partija nepažeidė koalicijos sutarties nuostatų, o vienas iš partnerių – Lietuvos lenkų rinkimų akcija yra laikoma viena iš patikimiausių koalicijos partnerių, visada vykdančia savo įsipareigojimus koalicijai, disciplinuota, visuomet balsuojančia pagal anksčiau partnerių pasiektą susitarimą“, – teigia LLRA.

Naujienų portalas Alfa.lt primena, kad premjeras A. Butkevičius viešumoje ne vieną kartą griežtai pareiškė, kad negali būti nė kalbos apie R. Cytackos grįžimą į viceministrės pareigas. Visų pirma, Vyriausybės vadovui užkliuvo galimai žema šios valdininkės kompetencija.

R. Cytacka anksčiau išgarsėjo prezidentę Dalią Grybauskaitę viešai išvadinusi melage. Be to, ant jos namo buvo pastebėta lentelė su gatvės pavadinimu lenkų kalba. Negana to, politikė neišsikėlė valstybinės vėliavos nei praėjusių metų Vasario 16-ąją, nei Kovo 11-ąją, tačiau ant jos namo suplevėsavo Lenkijos vėliava, minint lenkišką šventę. Po šių įvykių imta klibinti viceministrės pareigas ėjusios politikės kėdę, tačiau savo postą ji buvo priversta palikti tik kartu su visais kitais viceministrais, Vyriausybei grąžinus įgaliojimus naujai išrinktai prezidentei.

Šaltinis: www.alfa.lt

Susiję

Aktualijos 5689397588874748624

Rašyti komentarą

item