Prancūzijos ambasada finansuoja homoseksualų viešųjų ryšių kampaniją Lietuvoje

"Eitynės ir reklama, tikiuosi, padės palenkti dalį visuomenės į mūsų pusę", - sakė V.Simonko. Sulaukę Prancūzijos ambasados paramo...


"Eitynės ir reklama, tikiuosi, padės palenkti dalį visuomenės į mūsų pusę", - sakė V.Simonko.

Sulaukę Prancūzijos ambasados paramos, Lietuvos seksualinių mažumų aktyvistai pradėjo naują kampaniją, kuria tikisi sekmadienį nufilmuotais vaizdo klipais paskatinti visuomenę palankiau žiūrėti į liepos mėnesį planuojamas gėjų eitynes.

"Man nepatinka, jog negaliu kolegos pristatyti savo antrosios pusės. Esu lesbietė. Remiu "Baltic Pride", nes noriu gyventi atvirai", - prieš kamerą sekmadienio popietę sakė 59 metų Irena, nenorėjusi atskleisti savo pavardės.

Vaizdo klipus Europos aikštėje Vilniuje filmavo režisieriaus Francois Message vadovaujama komanda. Anot Lietuvos gėjų lygos, jų kūrimą parėmė Prancūzijos ambasada.


Prancūzijos senatas balandžio 10 d. patvirtino kontroversišką tos pačios lyties asmenų santuokos įstatymą. Dėl šio įstatymo Prancūzijoje vyko didžiuliai protestai, tarp jų – kovo 24-osios, kai policija tūkstantinę minią puolė ašarinėmis dujomis ir kitais ginklais.

"Mes siekiame LGBT žmonių matomumo visuomenėje. Lietuvoje socialinės reklamos šia tema yra mažai. Manome, kad šita reklama turi padidinti toleranciją ir pakantumą visuomenėje", - BNS sakė Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.

Kovo mėnesį paskelbtoje apklausoje 62 proc. Lietuvos gyventojų nurodė nepritariantys seksualinių mažumų eitynėms.

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje įvyko 2010 metais. Tuomet renginio vieta buvo aptverta ir griežtai saugoma, protestuoti prieš eitynes susirinko tūkstantis žmonių.

Tačiau V.Simonko teigia, kad po šių eitynių pakantumas seksualinėms mažumoms Lietuvoje padidėjo.

"Eitynės ir reklama, tikiuosi, padės palenkti dalį visuomenės į mūsų pusę", - sakė jis.

Šaltinis: www.lzinios.lt

Susiję

Aktualijos 5656434015732835189

Rašyti komentarą

1 komentaras

Petras rašė...

Labai nedraugiškas Prancūzijos valstybės kišimąsis į Lietuvos vidaus
reikalus. Ar krizę išgyvenanti ir prasiskolinusi Prancūzija, nesugebanti susitvarkyti vidinių problemų, turi moralinę teisę kištis
į suverenių valstybių reikalus, primesti savo iškrypėlišką požiūrį į
šeimos institutą? Laikas Lietuvoje paskelbti, kokios politinės organizacijos yra remiamis iš užsienio, piliečiai turi teisę apie tai žinoti.

item