Seimo pirmininkė atsisako riboti žemės pardavimą užsieniečiams

Naujai išrinkta Seimo ir Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė, kad nėra jokių teisinių galimybių apriboti dirbamos žemės...

Naujai išrinkta Seimo ir Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė, kad nėra jokių teisinių galimybių apriboti dirbamos žemės pardavimo užsieniečiams. Tačiau Vengrija dar 2012 metų pabaigoje Konstitucine pataisa priėmė būtent tokį draudimą, o Lenkija ir daugelis kitų ES šalių yra numačiusios gausius ir ne nuolatiniams šalies gyventojams praktiškai neišpildomus žemės įsigijimo reikalavimus. Visa ši informacija neabejotinai yra prieinama ir Seimo pirmininkei, todėl belieka įtarti gerbiamą L.Graužinienę nesugebėjimu taikyti gerosios praktikos pavyzdžių arba įžūliu melavimu, klaidinant tautą. 

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad Lietuva neva jau išnaudojo visas galimas priemones ir nebegali ilgiau riboti žemės pardavimo užsienio šalių piliečiams, o bandydama stabdyti šį procesą, mūsų šalis esą gali sulaukti rimtų teisinių pasekmių.

„Laisvosios bangos“ radijui Seimo pirmininkė komentavo bandymus surengti referendumą prieš Lietuvos žemės pardavimą užsieniečiams.

„Jeigu įvyktų referendumas, mes atsidurtume teisine prasme gana keblioje padėtyje, nes jau yra įsipareigojimai Europos Sąjungai. Jų tikrai nebegalėsime pakeisti, nes perderinti per visas valstybes yra be galo sudėtinga. Kiek mes galėjome laviruoti, turėdami išimtį, tie resursai yra išsekę“, – teigė Seimo pirmininkė.

„Turiu tokią nuojautą, kad žmonės gali išsakyti nuomonę, kad nereikia parduoti, tačiau mes teisiškai neturėsime svertų ir argumentų“, – tikino L. Graužinienė.

Ji tvirtino, kad „politikai privalo paaiškinti tautai, kokių teisinių pasekmių tokiu atveju sulauktų Lietuva“.

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Aktualijos 3702664948122282853

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonymous rašė...

kas ji per viena tauta pasakys ,parduoti ar ne ,cia negali buti tokiu klausimu ,apie jokius pardavimus tauta turi teise paleisti visa okupacine valdzia .ir sugryzti I prieskarine konstitucija detales pas visus mintyse .laisvi rinkimai ,be jokiu kompromisu

Anonymous rašė...

Prisipirkus valdzia zemes ir pardavines Lietuvos teritorija uzsieniui, nereikia nei karo, atiduosim uz skatika...

Anonymous rašė...

Taip, atvažiuos užsieneičiai, supirks žemę ir išvež, lik tik skylė iki pat magmos

Anonymous rašė...

Toki debila kaip tu, taipogi galetu issivezti. Maziau skyliagalviu tada Lietuvoje liks.

item