Adomas Bužinskas. Apie politikos Albinus (atsakymas dėl siemkų A.Terleckui)

Skelbiame Jaunųjų konservatorių lygos pirmininko, VU politikos mokslų studento Adomo Bužinsko atsakymą Antanui A. Terleckui į straipsnį...

Skelbiame Jaunųjų konservatorių lygos pirmininko, VU politikos mokslų studento Adomo Bužinsko atsakymą Antanui A. Terleckui į straipsnį "Jaunimas - Lietuvos ateitis?...". Laikome pareiga sudaryti sąlygas skaitytojams patiems įvertinti A. Terlecko kritikos ir A. Bužinsko atsakomųjų teiginių pagrįstumą. Manome, jog platesnio komentaro tekstas nereikalauja ir kalba pats už save. Kalba netaisyta, tačiau prašome skaitytojus nebūti priekabiais ir turėti galvoje, jog pirminis šaltinis - socialinio tinklo "Facebook" įrašas. 

Žinau, kad įvykiai, kurie nutiko prieš kelias savaites nebėra fun, apie juos skaityti nėra įdomu. Bet anyway, kai šiandien pamačiau, kad siaurapročių sąmokslininkų irštva ,,ProPatria‘‘ įsimetė jaunojo Terlecko įrašą, kuriame esu minimas ir aš, pagalvojau, kad ir man pats metas išdėstyti aiškiai savo poziciją apie visas siemkas ir signatarus.

Iš savo patirties puikiai suprantu, kaip jaučiasi artimieji, kai brangus žmogus serga nepagydoma liga, tad nepatingėsiu visiems mano vertybių kvestionuotojams dar kartą pabrėžti, jog įrašas gimė ne dėl A.Patacko ligos, o dėl jo užimamų pareigų ir paskutiniųjų metų politinės degradacijos. Jis yra viešas asmuo, kuris petį petin surėmė su tokiomis garbingomis asmenybėmis, kaip bakenbardinės ekonomikos pradininku, raudonuoju Gyliu ar žymiausia Lietuvos pabėgėle, euro prie lito pririšėja Neringa. Ir viešo asmens kritika yra natūralus demokratinis procesas, dėl kurio ir kovojo signataras A.Patackas ir jo rezistencinę veiklą aš labai gerbiu. Tiesiog paskutinė siemkų istorija buvo dar vienas spyris į jau beveik savo paties šūduose paskendusį politinį darinį, kuris taip garsiai nešė išganingąjį teisingumą. Žinau, kad sergantis žmogus gali nesiorientuoti aplinkoje, tačiau man taip niekas ir nepaaiškino, kodėl tokia sunkia liga sergantis A.Patackas vis dar yra Seime ir laikomas visiškai darbingu? Ar visų ultradešiniųjų pozicijų gynėjai mano, kad nutylėjimas yra vertybė ir visus, net tokius signatarus, kaip Ozolas, kurie vietoj smegenų galvoje nešiojasi miksuotą Drąsiaus ir Žygaičių kaimiečių bezdalų rinkinį, reikia nekvestionuojamai gerbti už praeities darbus? Ne, nereikia, nes, nepaisant to, kad patys buvo signatarai, visokie Ozolai ar panašaus praplikusios galvos plauko bepročiai savo dabartine veikla kenkia mūsų šalies vystymuisi.

Bet grįžtu prie reikalo, nes šis post‘as prasidėjo ne dėl Patacko ar mano noro pasiaiškinti. Jis kilo dėl natūralaus pykčio ant visų violetinių, nacionalistinių, antiskalūninių ir proreferendumiškų padugnių, kurie vėl mėgina gauti politinio eterio, pasinaudojant sunkia signataro liga. Nepaisant to, kad į Seimą pateko, užsiropštę ant mergaitės sprando, dabar, neturėdami menkiausių politinių idėjų, jie vėl bando pasijausti svarbiais tautos gynėjais. Ir čia jau tiesiogiai referuoju jaunajam Terleckui, kurio kritiką priimu ir dėl jos net nesiginčiju. Kreipiuosi į Tave, Antanai, kad atkreiptum dėmesį, kaip skaudžiai į tai sureagavo visas politinis sąvartynas, kuriame aktyviai dalyvauja visokios propatrios (beje, jie labai mėgsta į savo puslapį dėti Tavo įraše minėto šūdkomunisčio Gylio pamąstymus), pseudo žemės gynėjai, antiatomščikai ir antiskalūnininkai. Esi per gabus bičas, kad nesuprastum, kas finansuoja tokius darinius, kaip ekspertai.eu ar matrica Lietuvoje (Šarūno Matulevičius savo blog‘e apie tai rašo plačiau ir net serijomis). Tiesiog noriu perspėti, kad visi šie rudosios skylės gyventojai nepasinaudotų Tavimi, nes faktiškai dabar jie Tave pastatė į savo frontline‘ą ir nešasi kartu su visomis valstybei žalingomis idėjomis, kurie kažkodėl yra aktyvūs jų šalininkai. Nemanau, kad norėtum būti kompanijoje, kurioje puikiai pritampa visi paprasti durniai nuo Algimanto Matulevičiaus iki violetinių pamazgų.

Ir jau visiškai pačiai pabaigai: niekas man nežadėjo jokių Seimo nario ar kitokių postų, tad ne dėl to aš aktyviai dalyvauju visuomeniniame gyvenime. Negi iš tiesų jaunimas politikoje turi tik lankyti paminklus, dainuoti partizanų daineles ir grėbti vienuolynuose lapus (kas taip pat yra svarbu, nesupraskite manęs neteisingai) ? Mano nuomone, jaunimas turi kurti naujas, nepriklausomos Lietuvos taisykles, o ne mėginti šiltai įsitrinti tarp vyresnių, aklai pritardamas visokioms senių blevyzgoms, besiremdamas kažkada seniai padarytais itin svarbiais darbais. Baigsiu cituodamas Albiną: ,,Lietuva lietuviams, referendumas referendumams, hailhitler!’’

P.S. Puteiki, bėk rašyt komentarą ir lopyk braškančios Lietuvos pamatus po tokio mano įrašo. 

Šaltinis: www.facebook.com


Susiję

Pažangos ideologija 4531650918792722230
item