Ilinojuje naikinamas finansavimas bibliotekoms, kuriose nebus seksualizuotų LGBT knygų vaikams

Ilinojaus valstijos gubernatorius demokratas J. B. Pritzkeris pirmadienį pasirašė naują įstatymą, pagal kurį baudžiama bet kuri valstybinė m...

Ilinojaus valstijos gubernatorius demokratas J. B. Pritzkeris pirmadienį pasirašė naują įstatymą, pagal kurį baudžiama bet kuri valstybinė mokykla, neleidžianti vaikams nevaržomai susipažinti su LGBT ir (arba) seksualinio pobūdžio medžiaga. Tai pirmoji tokio pobūdžio priemonė ir atsakas valstijoms, einančioms priešinga kryptimi.

HB 2789 bilis skelbia, kad "valstijos politika yra skatinti ir saugoti bibliotekų ir bibliotekų sistemų laisvę įsigyti medžiagą be išorinių apribojimų ir būti apsaugotoms nuo bandymų uždrausti, pašalinti ar kitaip apriboti prieigą prie knygų ar kitos medžiagos".

Siekiant įgyvendinti šią politiką, valstija "priima Amerikos bibliotekų asociacijos Bibliotekų teisių bilį, kuriame nurodoma, kad medžiaga neturėtų būti draudžiama ar šalinama dėl šališko ar doktrininio nepritarimo, arba, kaip alternatyvą, parengia rašytinį pareiškimą, kuriame deklaruojama prigimtinė bibliotekos ar bibliotekų sistemos teisė" rinkti įvairią medžiagą ir "uždrausti konkrečių knygų ar išteklių draudimo praktiką". Bet kuri biblioteka ar bibliotekų sistema, nepriėmusi ALA teisių bilieto arba nepriėmusi lygiavertės politikos, draudžiančios išvežti medžiagą, neturės teisės gauti valstybės dotacijų.

"Čia, Ilinojaus valstijoje, mes nesislepiame nuo tiesos, mes ją priimame", - pareiškė Pritzkeris, pasirašydamas įstatymo projektą Čikagos Haroldo Vašingtono bibliotekoje. "Jauniems žmonėms neturėtų būti trukdoma pažinti mūsų pasaulio realijas."

"Kiekvienas nusipelno matyti save atspindintį knygose, kurias skaito, mene, kurį mato, istorijoje, kurios mokosi. Ilinojaus valstijoje mes rodome tautai, kaip iš tikrųjų atrodo laisvės gynimas", - pridūrė jis.

ALA Bibliotekų teisių bilis, kuriuo remiamasi naujajame įstatyme, skelbia, kad knygos ir kita medžiaga bibliotekose "neturėtų būti neįtraukiamos dėl prie jų kūrimo prisidėjusių asmenų socialinės ar etninės kilmės, pažiūrų" arba "dėl partinio ar doktrininio nepritarimo."

Puslapio apačioje esančioje pastaboje pripažįstama, kad "iškyla klausimų dėl šių principų taikymo konkrečiai bibliotekos praktikai". ALA pareiškimas apie tai, kaip šie principai taikomi nepilnamečių prieigai prie medžiagos, rodo, kad ši grupė, o kartu ir bet kuri įstaiga, oficialiai priėmusi jos standartus, neleidžia taikyti jokių amžiaus apribojimų prieigai prie tam tikro turinio.

"Vienoda prieiga prie visų bibliotekos išteklių ir paslaugų neturėtų būti ribojama dėl  amžiaus, brandos, išsilavinimo lygio, raštingumo įgūdžių, teisinio statuso ar dėl ribojančios tvarkaraščių sudarymo ir naudojimosi jais politikos", - teigia grupė, o rūpesčiai dėl šios prieigos turėtų būti sprendžiami tik pagal tai, kaip tėvai "pataria" savo vaikams. "Bibliotekos ir bibliotekų valdymo organai neturėtų naudoti reitingavimo sistemų, kad trukdytų nepilnamečiams naudotis medžiaga."

"Aš palaikau vietos kontrolę", - atsakė respublikonų valstijos Atstovų rūmų mažumos lyderis Tonis Makombis (Tony McCombie), praneša Associated Press. "Mūsų frakcija nemano, kad reikia uždrausti knygas, tačiau manome, kad į knygų turinį turėtų būti atsižvelgiama jas išdėstant lentynose."

Pastaraisiais metais visoje šalyje įsiplieskė ginčai dėl mokyklų ir bibliotekų knygų, kuriose vaikams bandoma atskleisti seksualines temas ir lytinius santykius, dažnai su pornografiniais vaizdais, vaizduojančiais konkrečius lytinius santykius, taip pat skiepyti vaikams pritarimą homoseksualiems santykiams ir tikėjimą, kad lytis yra lankstus socialinis konstruktas.

Šis klausimas ir ideologinių idėjų propagavimas mokesčių mokėtojų finansuojamame švietime paskatino tėvų pasipriešinimą, dėl kurio respublikonai laimėjo tokiose valstijose kaip Florida ir Virdžinija. Jų dabartiniai gubernatoriai Ronas DeSantisas ir Glennas Youngkinas ėmėsi lyderystės kovoje su vaikų seksualizavimo ir LGBT propagandos mokyklose problema.

Šaltinis: lifesitenews.com



Susiję

Ugdymo politika 4763425337732501956

Rašyti komentarą

item