Įtariama, jog tarnautoja iš Kultūros ministerijos atleista dėl nepritarimo dvikalbystei

15 metų teisės skyriui vadovavusi darbuotoja atleista galima dėl to, kad nesutiko pasirašyti tautines mažumas proteguojančio įstatymo. ...



15 metų teisės skyriui vadovavusi darbuotoja atleista galima dėl to, kad nesutiko pasirašyti tautines mažumas proteguojančio įstatymo. Neoficialiai kalbama, kad vadovybei neįtiko darbuotojos vidiniai įsitikinimai, pirmadienį pranešė LNK žinios. 

Faktinę dvikalbystę Lietuvoje galėjusį įvesti įstatymą turėjo patvirtinti Kultūros ministerija. Iš jos dokumentas į Seimą iškeliauja su dviem parašais – kultūros ministro ir Teisės skyriaus vadovo. Pasak LNK žinių, penkiolika metų Kultūros ministerijos teisininkams vadovavusiai Sigutei Pučienei Tautinių mažumų įstatymas tapo lemtingu. Neoficialiomis žiniomis, S.Pučienė nesutiko patvirtinti projekto, nes jame įžvelgė daugybę prieštaravimų kitiems įstatymams ir Konstitucijai. Dvikalbystės įstatymą koordinavo lenkų deleguotas viceministras Edvardas Trusevičius (nuotraukoje).

Kai darbuotojai neliko kito pasirinkimo, ji esą pasirašė, tačiau po to parašė projektą kritikuojančią atskirąją nuomonę.  Tai, pasak LNK žinių, greičiausiai ir lėmė, kad daug metų Teisės skyriui vadovavusi Bučienė buvo atleista ir perkelta į Kultūros politikos departamentą dirbti patarėja. 

Pačios S. Pučienės teigimu, Kultūros ministerijos vadovybė tiesiog vykdo reorganizaciją. Tuo metu pasak kultūros viceministro E.Trusevičiaus, praėjusiais metais teisėkūros procesas „nebuvo stipriausia Kultūros ministerijos grandis“.

Anot LNK žinių, Trusevičius aiškina, kad dvikalbystės įteisinimui  pasipriešinusi teisininkė mėgo politikuoti ir turėjo savo vidinius įsitikinimus, ne visada sutapusius su naujosios ministerijos vadovybės. Tačiau jis tikina, kad Skučienė iš Teisės skyriaus vadovės pareigų atleista ne todėl, kad kritikavo įstatymą. 

„Kelių skyrių tarnautojai gavo atleidimo lapelius ir jiems buvo atitinkamai pasiūlytos adekvačios pareigos. Buvo galimybė pasirinkti tas pareigas, nes, kaip minėjau, dėl tam tikrų naujų skyrių įsteigimų, taip pat po ES paramos skyriaus įsteigimo, reikėjo tam tikrą restruktūrizaciją daryti, nes tai susiję su naujais iššūkiais, kurie laukia mūsų ministerijos naujais metais“, – sakė viceministras. 

Paklaustas, kodėl pasirinkta iš Teisės skyriaus atleisti S. Pučienę, E.Trusevičius teigė, jog teisėkūros srityje Kultūros ministerijai „yra kur pasitempti“: „Teisės skyriaus vadovas yra, kuris anksčiau dirbo šiame skyriuje, ir teisėkūros procesas, be abejo, nenutrūksta, esmė yra, kad jis sėkmingai vyktų. Praėjusiais metais teisėkūros procesas, deja, nebuvo stipriausia mūsų ministerijos grandis“.  

LNK žinių laidos įrašas, kuriame nuo trečios minutės pateikta ši informacija, prieinamas paspaudus ant šios nuorodos.

Šaltinis: lnk.lnkgo.lt


Susiję

Politika 7021924223678122111

Rašyti komentarą

item