Vyriausybė nenori drausti įsivaikinti homoseksualiems asmenims

Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtinto nepritarimą Seime svarstomoms pataisoms, kuriomis į teisės aktus būtų įrašytas draudimas įsivaik...


Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtinto nepritarimą Seime svarstomoms pataisoms, kuriomis į teisės aktus būtų įrašytas draudimas įsivaikinti homoseksualiems asmenims.

Vyriausybės išvadoje, kurią rengė „darbietės“ Algimantos Pabedinskienės vadovaujama Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), pažymima, kad įstatymų projektuose siūlomas tėvystės ir motinystės tarpusavio papildomumo principas esą laikytinas pertekliniu, nes Konstitucijoje bei Civiliniame kodekse jau yra įtvirtinti tokie šeimos santykių teisinio reglamentavimo principai kaip vaikų auklėjimas šeimoje, prioritetinė vaiko teisių ir interesų apsauga bei gynimas.

Vyriausybė, be kita ko, nurodo palaikanti Europos teisės departamento prie Teisingumo ministerijos, kuriai vadovauja socialdemokratas Juozas Bernatonis, argumentą, kad siūlomas reguliavimas „kelia abejonių dėl atitikimo pagrindiniams ES teisės principams ir Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijos nuostatoms“.
Seimas po pateikimo yra pritaręs Civilinio kodekso ir Vaikų teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisoms, kuriomis, kaip teigiama, numatyta, kad kiekvienas vaikas turi prigimtinę teisę į tėvą ir motiną, kylančią iš lyčių skirtingumo bei motinystės ir tėvystės tarpusavio papildomumo. Jos toliau bus svarstomos parlamentiniuose komitetuose.

Šaltinis: www.ekspertai.eu



Susiję

Politika 8879519395379884067

Rašyti komentarą

item