Katalonija žada kitais metais surengti referendumą dėl nepriklausomybės

Ispanijos Katalonijos regiono vyriausybės vadovas Arturas Masas, šiandien, gruodžio 12 dieną, pareiškė, jog kitąmet planuoja surengti refere...

Ispanijos Katalonijos regiono vyriausybės vadovas Arturas Masas, šiandien, gruodžio 12 dieną, pareiškė, jog kitąmet planuoja surengti referendumą dėl nepriklausomybės nuo Ispanijos.

Referendume bus klausiama rinkėjų, ar jie nori Katalonijos valstybės ir, jeigu taip, ar ji turėtų būti nepriklausoma.

Ispanijos Konstitucija leidžia tik centrinei vyriausybei surengti referendumą. Šalies vadovybė praneša, kad blokuos 2014 metų lapkričio 9 dienos referendumą.

„Referendumas neįvyks“ – pareiškė Ispanijos Teisingumo ministras Albertas Ruis-Galiardon.

Dar šių metų rugsėjį Ispanijos ministras pirmininkas Marianas Rachoj dar kartą pasiūlė derybas, tačiau referendumą atmetė.

Apklausos rodo, kad Katalonijos visuomenė yra pasiskirsčiusi per pusę dėl nepriklausomybės paskelbimo.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Pasaulis 1529887382978748857

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonymous rašė...

Aš dažnai bunu tame katalonijos regione. Čia tas pats kas bandytų nuo Lietuvos atsiskirti kuri nors tautos grupė iš esamu keturių. Pavyzdžiui žemaičiai. Absurdas. Kas toliau atsiskirtu nuo ispanijos gal baskai? Tiesiog katalonija Ispanijos aruodas ir bėga is skestančio laivo. Bet ten ne vien vidaus reikalas, o vakarietiskos ideologijos (liberalizmo ir maksizmo) politiskai ir visom kitom priemonem veikiamas padarinys. Tai skatina išorinės globalinės jėgos kaip ir Ukrainoje, Libijoje, Sirijoje ir t.t griaunamos tautos, sistemingai veikiant "civilizuotos" vakarų civilizacijos vadovaujant patys zinot kieno.... to kas turi didžiausią "kirvį" ant pasaulio su nr.700 .

item