Lenkai Vilniuje išniekino Lietuvos Respublikos vėliavą

Gruodžio 21 d. ryte Vilniaus policija sulaikė grupę Lenkijos piliečių, kurie su Lietuvos Respublikos valstybine vėliava Rasų kapinėse valė s...

Gruodžio 21 d. ryte Vilniaus policija sulaikė grupę Lenkijos piliečių, kurie su Lietuvos Respublikos valstybine vėliava Rasų kapinėse valė sniegą nuo diktatoriaus Juzefo Pilsudskio paminklo.

Policijos išplatintame pranešime skelbiama, kad buvo sulaikyti šeši Lenkijos piliečiai: R. M. (gimęs 1987 m.), P. M. (gimęs 1988 m.), K. M. S. (gimęs 1983 m.), M. E. N. (gimęs 1971 m.), L. A. T. (gimęs 1984 m.) ir M. K. T. (gimusi 1984 m.). Įtariamieji Lenkijos piliečiai M. E. N. ir L. A. T. sulaikyti.

„Toks elgesys kelia įtampą ir kursto tautinę nesantaiką. Ypač apmaudu, kai tokie incidentai vykdomi prieš svarbiausias metų šventes, kai linkime vieni kitiems santarvės ir supratimo“, – teigiama sekmadienį išplatintame URM pareiškime.

Iki šiol lenkų ekstremistai išpuolius prieš lietuvybės simbolius vykdė daugiausia už sienos Lenkijos okupuotose lietuvių etninėse žemėse bet likę nenubausti išdrąsėjo ir savo įžūlius išpuolius jau perkelia ir į Vilnių.

Priminsime, kad lenkų ekstremistų išpuoliai, vandalizmo veiksmai ir grasinimi nukreipti prieš lietuvius Punsko valsčiuje padažnėjo 2011 m. Tuomet raudonais ir baltais dažais buvo užterliotos lentelės su lietuviškais užrašais, išniekintas prie „Punsko užeigos“ esantis paminklas, skirtas lietuvių klojimo teatro 100-osioms metinėms, Bubelių kaime buvo išniekintas lietuvių literatūros klasiko poeto Albino Žukausko tėviškėje paminklinis akmuo, skirtas poeto 100-osioms metinėms.

Šaltinis: www.alkas.lt


Susiję

Politika 2939368785214404959

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

O štai ką apie tai mano Lietuvos entelektualaj: https://lh4.googleusercontent.com/-x3dWZDS2Q64/UrgBSQrgRgI/AAAAAAAAGHM/I--mxzKuvX8/w487-h541-no/polonofilija.png

item