Meksika ar Belgija? Dėl gaujų karų Briuselyje jau raginama mobilizuoti kariuomenę

Gangsterių įvykdytų žmogžudysčių serija Briuselio centre išryškino, kad miestas toliau ritasi į narkotikų terorizmą, o vienas vietos meras p...

Gangsterių įvykdytų žmogžudysčių serija Briuselio centre išryškino, kad miestas toliau ritasi į narkotikų terorizmą, o vienas vietos meras perspėjo, kad narkotikų gaujos "paėmė miestą įkaitu".

Ankstų trečiadienio rytą policija atvyko į pietinę Sen Žilio savivaldybę, nes vietos gyventojai pranešė, kad praėjus kelioms valandoms po panašaus išpuolio tame pačiame rajone, konkurentai mirtinai pašovė vietinį prekeivį.

Vietos meras šią žmogžudystę apibūdino kaip "egzekuciją". Ši žmogžudystė buvo įvykdyta Jacques'o Francko aikštėje, už penkių minučių kelio pėsčiomis nuo nusikalstamumu garsėjančios Briuselio Midi traukinių stoties. Nužudymas iš karto buvo susietas su nesutariančių gaujų tarpusavio karu.

Viename iš etniškai mišriausių Briuselio rajonų, kuriame gyvena pirmos ir antros kartos arabų imigrantai, Saint-Gilles praėjusią savaitę įvyko kelios šaudynės. Vietos gyventojai pasakojo, kad gaujos, kartais ginkluotos automatais, nepaisydamos nuolatinių policijos reidų, veikia nebaudžiamai

Smurtas išaugo iki tokio lygio, kad vienas Belgijos politikas paragino pasitelkti kariuomenę neramumams numalšinti, sakydamas, kad "kitų sprendimų nėra", kol savo susiskaldymu liūdnai pagarsėjusi Briuselio viešoji administracija stengiasi susidoroti su krize. Federalinės valdžios institucijos taip pat paragino centrinę valdžią suteikti daugiau paramos ir pajėgų.

Dabartinė susišaudymų banga susijusi su ginčais tarp gaujų, veikiančių socialinio būsto rajonuose tarp Saint-Gilles ir Porte de Hal. Šios savaitės pradžioje, vėlai vakare, jaunų vyrų pilnas automobilis apšaudė vietos parduotuvę. Pranešama, kad antradienio popietę gaujos nariai taip pat šaudė į orą iš sunkiųjų ginklų, siekdami įbauginti vietos gyventojus. 

Vietos žiniasklaida praneša, kad į šio rajono gatves plinta pigaus kreko epidemija, skatinanti  narkomanų smurtą ir lemianti, kad daugėja žmonių, atvirai vartojančių šį narkotiką viešose vietose.

Netrukus po vakarykščio susišaudymo socialistas Sen Žilio meras Jeanas Spinette'as vietos spaudai pasakojo, kad savivaldybė ir policija kovoja pralaimimą kovą su tuo, ką jis pavadino "narkotikų kapitalizmo forma". Jis pridūrė, kad gaujos naudojasi jaunais vyrais ir dokumentų neturinčiais migrantais, kad "užvaldytų darbininkų klasės gyventojus".

Briuselis, padalytas tarp turkų ir daugiausia marokiečių gaujų, lėtai pratinasi prie narkotikų tinklų, draskančių miestą, masto ir žiaurumo. 2022 m. buvo rekordiniai gaujų smurto metai, įskaitant išpuolius, per kuriuos buvo panaudotos granatos ir Molotovo kokteiliai. 

Stebėtojai šį nusikalstamumo protrūkį sieja su narkotikų srauto padidėjimu per Belgijos uostus, taip pat su prasta arabų jaunimo integracija. Šiaurinis Antverpeno miestas sparčiai tampa Europos kokaino sostine, todėl vietos islamistai įvykdė daug sprogdinimų ir net bandė pagrobti miesto merą.

versta iš europeanconservative.com

Susiję

Pasaulis 1882958727093049298

Rašyti komentarą

item