Vilniaus savivaldybėje – konferencija apie miesto plėtrą ir želdynų išsaugojimą

Lapkričio 30 dieną 17.30 val. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos salėje rengiama visuomenei atvira konferencija „Sostinės plėtra – ar įman...

Lapkričio 30 dieną 17.30 val. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos salėje rengiama visuomenei atvira konferencija „Sostinės plėtra – ar įmanomas žalias ir protingai planuojamas Vilnius?“. Renginyje pranešimus miesto plėtros ir želdynų apsaugos temomis skaitys sričių ekspertai dr. Jekaterina Lavrinec, dr. Gintautas Tiškus, dr. Ričardas Skorupskas, Eduardas Kriščiūnas ir kiti. Numatomas ir bendruomenių atstovų pasisakymas.

„Tiek kaip vilniečio, tiek kaip tarybos nario neapleidžia jausmas, kad miesto plėtra vyksta didžiuliu tempu, priimami lemtingai Vilniaus veidą ir kasdienio gyvenimo kokybę keičiantys sprendimai. Buvęs meras net skelbė, kad miestą būtina dekonstruoti ir pokyčius mastas iš tiesų tai patvirtina. Tačiau visa tai vyksta ir sprendimai priimami kažkur šalia, visuomenei ir ekspertams realiai nedalyvaujant. Nors egzistuoja sprendimų derinimo su visuomene mechanizmai, bendruomenių atstovai seniai nusivylę jų formalumu ir praradę tikėjimą savo įtaka sprendimams. Miesto plėtrai trūksta atviro dialogo. Pasikeitus ne tik tarybos sudėčiai, bet ir miesto vyriausiajam architektui, turime gerą progą pamėginti pradėti tokį dialogą ir suteikti tribūną viešumoje miesto plėtros klausimus komentuojantiems specialistams. Tad šią konferenciją inicijuojame su viltimi, kad tiek savivaldybės administracijoje, tiek tarp vilniečių nepritrūks noro kalbėtis ir gilintis į miesto problemas,“ – komentavo renginį iniciavęs tarybos miesto plėtros komiteto narys, Nacionalinio susivienijimo atstovas dr. Vytautas Sinica.

Renginyje planuojama aptarti miesto tankinimo, taškinio užstatymo, viešosios infrastruktūros trūkumo klausimus, aptarti Vakarų Europoje pasiteisinusias sistemingos plėtros praktikas, o taip pat ir „žaliojo Vilniaus“ iššūkius – nuo atskirų medžių, iki želdynų normų ir didžiųjų miesto gamtos masyvų išsaugojimo. 

Organizatorius pabrėžia, kad konferencija nėra partinis renginys, pranešėjai neatstovauja jokios partijos ir neturi būti siejami su organizuojančia partija. Į konferenciją kviečiami visi vilniečiai, su miesto plėtra susijusių sričių specialistai, o taip pat ir miesto tarybos ir administracijos atstovai. Renginį moderuos jo iniciatorius Vytautas Sinica. 


Susiję

Vytautas Sinica 5324454431958713350

Rašyti komentarą

item