„Už balos“ #32. Žurnalisto areštas Maskvoje - Trumpo teismas Niujorke - cenzūra Lietuvoje

Maskvoje sulaikytas „The Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovičius, anksčiau Rusija numušė virš tarptautinių vandenų buvusį JAV ...

Maskvoje sulaikytas „The Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovičius, anksčiau Rusija numušė virš tarptautinių vandenų buvusį JAV droną – kaupiasi Rsuiijos bandymai, kiek minkšta ir lanksti bus pažeminimus patirianti JAV valdžia. Kol kas Kremlius sulaukia tik pasmerkimų ir apgailestavimų. 

Tuo tarpu Niujorke prasideda Donaldo Trumpo teismas, kuriame pateikiami kaltinimai, iki teismo laikyti paslaptyje. Kaltinimus kelia prokuroras, dar per rinkimus žadėjęs būtinai nuteisti Trumpą. Slepiami kaltinimai yra visiškai neįprasta ir ilgametei JAV tradicijai prieštaraujanti praktika. Trumpui pateikti kaltinimai kol kas atnešė vieną aiškų rezultatą – išaugusią vis naujų JAV piliečių finansinę paramą Trumpui. 

Lietuvoje tuo tarpu nuskambėjo cenzūros skandalai, kol kas gana išskirtiniai mūsų šalyje, tačiau nedarantys įspūdžio prie tokio tipo žodžio laisvės suvaržymų pastarąjį dešimtmetį pripratusioje Amerikoje. Apie visa tai laidoje „Už balos“ politologas dr. Vytautas Sinica kalbasi su JAV lietuviu advokatu Povilu Žumbakiu.

***

Dėkojame už paramą jaunimo sambūriui „Pro Patria“ ir kviečiame deklaruojant pajamas mūsų veiklai skirti savo 1,2 proc. nuo mokamo gyventojų pajamų mokesčio. Instrukcija.


Susiję

Vytautas Sinica 6785945038154022226

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Iš trijų - vienas netikslumas: Trumpas nėra švarus ir jis sės į teisiamųjų kėdę... O pastabas reiktų apvalyti bent jau nuo klaidų, jeigu ne iš esmės...

item