Laima Kalėdienė. Armonaitė apžiojo ES lietuvių kalbai skirtus 35 milijonus

alkas.lt Kovo 17 d. Seime per Vyriausybės valandą Seimo narys Stasys Tumėnas antrą kartą pasiteiravo ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušri...

alkas.lt

Kovo 17 d. Seime per Vyriausybės valandą Seimo narys Stasys Tumėnas antrą kartą pasiteiravo ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, kur pradangino europinius 35 milijonus eurų, Europos komisijos (EK) skirtus su lietuvių kalba susijusiems dirbtinio intelekto (DI) sprendimams.

Atsakydama ministrė papriekaištavo Europos komisijai (EK) dėl nemokėjimo skirstyti milijonų ir didžiuodamasi pranešė jau ištaisiusi šią klaidą.

EK dar prieš 14 mėnesių Lietuvai skyrė 35 mln. eurų pagal „Naujos kartos Lietuva“ programą. Deja, šie pinigai, atrodo, pateko į Armonaitės rankas.

Šie milijonai buvo tikslingai skirti 23-ims moksliniams lietuvių kalbos plėtros informacinėse technologijose projektams rengti, bet Armonaitė suabejojo, ar ta EK iš tikrųjų išmano, ką daro, skirdama tokius pinigus kažkokio dirbtinio intelekto lietuvinimui.

Ir iš tikrųjų, juk Laisvės partijos programoje jokiems lietuvinimams lėšų nenumatoma – to dar betrūko!

Todėl iš Seimo tribūnos ši ministrė pranešė šią savaitę jau pasirašiusi įsakymą milijonus eurų investuoti į skaitmeninius sprendimus savivaldybių įstaigose ir valstybės institucijose.

Džiaugdamasi šiais laimėjimais, ji pasižadėjo su ta pačia komanda imtis viešųjų pirkimų ir verslui palankų sprendimų, pavyzdžiui, už 30 mln. eurų sutvarkyti visas Vilniaus mokyklas. (Vilniaus, ne Lietuvos, matyt, todėl, kad beveik tik sostinėje dar yra užsilikusių Laisvės partijos rinkėjų).

Armonaitė iš Seimo tribūnos dar kartą patvirtino abejojanti EK skirtos investicijos vien tiktai į skaitmeninius lietuvių kalbos sprendimus prasmingumu.

Jausdamasi galutinai sukritikavusi EK dėl kompetencijos stokos, ši vis dar tik Lietuvos ministrė, o ne EK vadovė ar bent komisarė visus dar to nesuvokusius pakvietė įvertinti jos siūlymų mastą ir suprasti, kaip labai ji nori, kad viskas vyktų taip, kaip ji labai nori.

Armonaitės atsakymo tekstas.



Susiję

Nacionalinis susivienijimas 6053126823565857965
item