Kardinolas G. Muelleris: Vokietijos vyskupai turi būti nuteisti

www.laikmetis.lt Vokietijos sinodas didele balsų dauguma pritarė, kad Bažnyčia palaimintų tos pačios lyties asmenų sąjungas ir išsiskyrusių ...

www.laikmetis.lt

Vokietijos sinodas didele balsų dauguma pritarė, kad Bažnyčia palaimintų tos pačios lyties asmenų sąjungas ir išsiskyrusių bei antrą kartą susituokusių katalikų sąjungas, tačiau kai kurie katalikų hierarchai šį žingsnį griežtai kritikuoja ir kaltina Vokietijos vyskupus atsisakant tikėjimo.

Vokietijos kardinolas Gerhardas Muelleris kovo 16 d., transliuotame interviu EWTN laidoje „The World Over with Raymond Arroyo“ priekaištavo Vokietijos vyskupams ir ragino juos nubausti.

„Turi būti surengtas teismas, jie turi būti nuteisti ir nušalinti nuo pareigų, jei patys neatsiverčia ir nepriima katalikų doktrinos“, – interviu metu sakė G. Muelleris.

„Tai labai liūdna, kad dauguma vyskupų balsavo aiškiai prieš apreikštąją doktriną ir Katalikų Bažnyčios bei viso mūsų krikščioniškojo mąstymo apreikštąjį tikėjimą, prieš Bibliją, Dievo žodį Šventajame Rašte, apaštališkąją tradiciją ir apibrėžtą Katalikų Bažnyčios doktriną“, – pridūrė kardinolas.

Muelleris sakė, kad pasauliečiai ir vyskupai, kurie Vokietijos sinodo kelyje palaikė šias rezoliucijas, yra „paveikti šios LGBT ir woke ideologijos, kuri yra materialistinė ir nihilistinė“.

„Absoliučiai šventvagiška palaiminti tokias bendro gyvenimo formas, kurios pagal biblinę ir bažnytinę doktriną yra nuodėmė, nes visos seksualumo formos už galiojančios santuokos ribų yra nuodėmė ir negali būti palaimintos“, – sakė jis.

„Jei pažvelgtume į Bibliją, tai absoliučiai vienintelė santuoka tarp vyro ir moters, kuriuos sieja meilė kūnu ir siela, – sakė kardinolas, – ir kurie turi galimybę [tapti] tėvais ir motinomis bei sukurti šeimą.“



Susiję

Religija 6938995709565178185
item