kun Robertas Grigas. Kas gi mums nutiko?

Gerbiamas kardinolas Sigitas homilijoje išsakė klausimą „Kas gi mums nutiko? Juk, kai siekėme laisvės, buvome vieningi?“ Atsakyčiau taip.  ...

Gerbiamas kardinolas Sigitas homilijoje išsakė klausimą „Kas gi mums nutiko? Juk, kai siekėme laisvės, buvome vieningi?“ Atsakyčiau taip. 

Kelyje į laisvę buvome vieningi, nes mūsų pačių kuriama Sąjūdžio valdžia, kaip alternatyva okupacinei LSSR valdžiai, išreiškė daugumos Lietuvos žmonių lūkesčius. Ir skaitėsi su piliečių daugumos valia.

Dabartiniai valdantieji nuo šių teisingos valdžios gairių yra smarkiai nukrypę. Tai kelia pagrįstą žymios tautos dalies pasipiktinimą. 

Be abejo, krikščionis turi linkėti gero ir skriaudėjams. Kas vakarą suimu save į rankas (nėra visai lengva, kai kurie asmenys žmogiškai iš tiesų kelia „alergiją“) ir pasimeldžiu už dabar valdančiuosius. Kad Dievas jų ir mūsų protą, valią apšviestų. Kad Jam žinomais būdais kreiptų link racionalesnių ir pagarbesnių sprendimų. 

Pasimeldžiu ir už tuos, kurie, jei Dievas suteiks Tėvynei malonę, ateis šių žmonių pakeisti. Tebūna jie išmintingesni, dirbantys pirmiausia Lietuvos gerovei. O ne vaivorykštinei ideologijai ar „pasaulinei demokratijai“. 

Vis dėlto manau, kad dabar valdančių atsakomybė didesnė, negu protestuojančių žmonių. Vadovai turi struktūrų jėgą, jie gali pakeisti sprendimus lankstesniais, įvairioms žmonių grupėms priimtinesniais. 

Įsivaizduokime, kad šeimoje tėvas (valdantieji) muša vaikus, apkrauna drastiškais draudimais. Motina (žiniasklaida) dar priedo tyčiojasi iš jų ir pravardžiuoja „tamsuoliais“, „piktų kaimynų agentais“. Tai tokiais atvejais, juk ir Bažnyčia sako, kad neužtenka maldos ir atleidimo. Pirmiau reikia pašalinti smurtą. Tėvams kokius šeimos kursus ar psichoterapiją surengti. Prevencinių priemonių vaikų apsaugojimui ieškoti. 

Juk ir gerbiamas „LKB kronikos“ redaktorius su bendražygiais, ne vien meldėsi, atleido persekiotojams, bet ir daug konkrečių, tikinčiųjų teises ginančių, darbų atliko – tai ir pogrindžio leidyba, Tikinčiųjų Teisėms Ginti Katalikų Komitetas, parašų rinkimas po protestų peticijomis, teisiamus sąžinės kalinius palaikantis žmonių dalyvavimas sovietiniuose teismuose ir daug ko kita. 

Tad manau, kad priešų meilė ir konkretūs veiksmai stabdyti blogų reiškinių plėtrą neprieštarauja vienas kitam. Žinoma, kol išlaikomi doros principai veiklose. Nors sakyčiau, kad ir emocines žmonių iškrovas būtų galima atlaidžiau vertinti. Juk protingai, Dievo sukurtai žmogaus prigimčiai turbūt nėra nuodėmė išreikšti atmetimą, kai susiduria su absurdais.


Susiję

Robertas Grigas 5288317751568351627

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ačiū už tiesų žodį.

Anonimiškas rašė...

AČIŪ.

Žydrūnas rašė...

Jūsų teiginiuose matau tik valdančiųjų kaltę lyg pasaulyje nebūtų covid pandemijos,Baltarusijos hibridinės atakos prieš Lietuvą, energetinių resursų pasaulinės krizės,bendrapasaulinės infliacijos.Aišku lengviausia viską suversti esančiai valdžiai tuo pačiu papataikaujant mažai išsilavinusiems žmonėms.Kalbate apie meilę, atleidimą,bet kažkodėl tai pas Jus aplenkia kitokius, su vaivorykstės vėliavomis vaikštantčius piliečius.Žavėjausi Jumis 1991 sausio 13, būdamas su visais kartu prie Seimo.Bet dabar......

Nusikaltėliška veikla rašė...

Ačių kunige už tiesos žodį Pasimelskime už priešus ir... pasimelskim, kad priešų neturėtumėme, bet... tiesos neslepkime po kilimėliu.////// ŽYDRŪNUI. Žydrūnai, žuvis visada pradeda pūti nuo galvos. Taigi, nuo valdžios priklauso, kaip ji organizuos pasipriešinimą prieš šalį užklupusias pandemijas, krizes, infliacijas... Deja, kai tokioje situacijoe atsidūrusios vyriausybės svarbiausi uždaviniai yra narkotikų legalizavimas, alkoholio vartojimo liberalizavimas, lietuviškų raštmenų naikinimas, šeimos sąvokos naikinimas.... tai net ir "mažai išsilavinusiems", anot jūsų, žmonėms darosi aišku, kad ši vyriausybė elgiasi NUSIKALTĖLIŠKAI, neatsakingai, neišmintingai, priešiškai lietuvių tautai ir Lietuvos valstybei.

Žydrūnas rašė...

Gal nereikia akivaizdžiai meluoti ir dar labiau kiršinti žmones.Narkotikų niekas nesiūlo legalizuoti,o tik perkelti atsakomybę iš baudžiamosios į administracinę,kad jaunas pasiklydęs žmogus,surūkęs žolės suktinę nebūtų įkištas į kalėjimą.Jūsų teiginys apie alkoholio vatojimo liberalizavimą aplamai neturi jokio pagrindo.Lietuviškus rašmenis ne tik kad niekas nenaikina,bet netgi praturtino keliomis lotyniškomis raidėmis.O kai dėl šeimos tai galit neverkti.Jos buvo ir bus amžinai ir bus visada valstybės pamatas.
O kad ne kuriems mūsų piliečiams būtų leista teisėtai gyventi,kaip ir kitiems Dievo tvariniams,nematau nieko blogo ir kenkiančio kitiems visuomenės nariams.(Beje tik ką atšvenčiau 45- tas vedybų metines)
Ir kad dabartinė vyriausybė elgiasi nusikaltėliškai,tai tik JŪSŲ liguistos vaizduotės padarinys

Anonimiškas rašė...

Kas gi JUMS nutiko? Dėl protelio trūkumo nuėjome kartu su Jedinstvos baubikais

item