Australija sugavo tris paauglius, pabėgusius iš privalomojo karantino stovyklos

Howard Springs privalomojo karantino stovykla Ankstyvą trečiadienio rytą trys paaugliai pabėgo iš Howard Springs privalomojo karantino stovy...

Howard Springs privalomojo karantino stovykla

Ankstyvą trečiadienio rytą trys paaugliai pabėgo iš Howard Springs privalomojo karantino stovyklos, esančios Šiaurės Teritorijos valstijoje, Australijoje. 

15, 16 ir 17 metų paaugliai berniukai atsidūrė karantino stovykloje kaip artimi kito sergančio asmens kontaktai. Nei vienas iš jų neturėjo teigiamo viruso testo, o paskutinis testas buvo atliekamas dieną prieš pabėgimą. Nepaisant to, policija surengė didžiulę paieškos operaciją.

Pareigūnai įkūrė paieškos punktus greitkeliuose ir apieškojo visus automobilius, ieškodami pabėgusių vaikų.

Trys paaugliai pabėgo 4:30 ryte, prasilenkę su sargybos patruliu ir perlipę stovyklą juosiančią spygliuotos vielos tvorą. Deja, bet juos užfiksavo stebėjimo kameros ir informacija apie pabėgimą kaipmat pasiekė policiją.

Anot Šiaurės Teritorijos policijos komisaro Jamie Chalker, pabėgimo priežastis buvo sunkumai, patirti ilgoje izoliacijoje: „Aš suskubčiau pabrėžti, jog tai yra jauni žmonės. Iš atokiai gyvenančių glaudžių bendruomenių jie buvo priversti gyventi vieni, vieno kambario patalpose.“

Panašu, kad visi trys berniukai priklausė Binjari aborigenų bendruomenei, kuri neseniai buvo prievarta karantinuota šioje stovykloje. Australijos aborigenai yra žymūs dėl savo tvirtos valios priešintis ir gyventi pagal savas taisykles, dėl ko Australijai valdžiai kyla sunkumų juos sukontroliuojant. 

Galiausiai, policijos pareigūnai surado paauglius, juos areštavo ir grąžino atgal į stovyklą.

Trys berniukai už pabėgimą „susilauks pasekmių“, kurios tikriausiai bus pratęstas karantino laikotarpis, sustiprinta priežiūra ir 5,000 Australijos dolerių bauda už karantino pažeidimą. Komisaras Chalker teigė, kad neskaitant šio nutikimo, stovykloje apgyvendinti žmonės pasirodė „ypač paklusnūs.“

„Dabar jie tikriausiai turės pasilikti ilgesniam karantinui“, - teigė Šiaurės Teritorijos premjeras Michael Gunner. „Pabėgimas iš Howard Springs stovyklos nėra tik pavojingas – tai ypač kvailas poelgis. Nes mes jus sugausime ir už tai susilauksite pasekmių.“

Kol trijulė iš stovyklos pabėgusių paauglių pritraukė viso pasaulio dėmesį į Howard Springs karantino stovyklą, Australijos žiniasklaida ir politikai vertėsi per galvą mėgindami visus įtikinti, kad stovykloje laikomi žmonės yra patenkinti savo padėtimi.

Wurli-Wurlinjang čiabuvių sveikatos centras, kuris teikia sveikatos paslaugas Binjari aborigenų bendruomenei, išleido viešą pranešimą, bandantį išsklaidyti „melą“, jog į Howard Springs stovyklą žmones prievarta atveža kariuomenė.

„Mes susilaukėme gausaus palaikymo ir pagarbos iš žmonių visame pasaulyje. Mes esame karantine tam, kad apsaugotume savo ir mylimų žmonių gyvybes. Mes norime likti saugūs. Tie, kurie socialiniuose tinkluose skleidžia melagingą informaciją, esą su mūsų bendruomenės žmonės elgiamasi netinkamai, turi suprasti, kad jų komentarai žaloja tuos pačius žmones, kuriuos jie skelbiasi užstojantys.“

Deja, akivaizdu, kad ne visi Howard Springs rezidentai džiaugiasi savo prievartiniu apgyvendinimu stovykloje, ypač jei jie pateikia neigiamą Covid testą. 

Beje, bandymas teigti esą stovykla yra savanoriška ir kariuomenė niekaip neprisideda prie žmonių atgabenimo, yra visiškas melas. Štai Šiaurės Teritorijos premjeras Michael Gunner praeitą mėnesį pranešė piliečiams: „Mes esame dėkingi už maždaug 20 Australijos Gynybos Pajėgų personalo pagalbą, taip pat už kariuomenės sunkvežimius, leidžiančius mums efektyviai perkelti teigiamus Covid atvejus ir jiems artimus kontaktus į karantino įstaigas.“

Tačiau jei gyvenimo sąlygos privalomojo karantino įstaigose yra tokios puikios, kodėl žmonės nuolat rizikuoja mėgindami iš jų pabėgti? 

Trečiadienį, vyras pabėgo iš Tasmanijos valstijos karantino viešbučio.

27-erių metų vyras vos prieš kelias dienas paspruko iš Howard Springs karantino stovyklos, bet buvo sučiuptas pareigūnų.

Praėjusią savaitę, moteris iš Kvynslando valstijos, kaip įtariama, pradėjo gaisrą karantino viešbutyje, kur ji ir jos du vaikai buvo laikomi dvi savaites.

Nors visame pasaulyje matome nuolat stiprėjantį pandeminį totalitarizmą, Australija su savo karantino stovyklomis yra šio augančio totalitarizmo priešaky. Pro Patria jau yra rašiusi apie Howard Springs karantino stovyklą, kuri Australijoje yra laikoma pavyzdine ir kelios kitos valstijos jau statosi savas stovyklas. Tik laiko klausimas, kol užsienio valstybės žengs tuo pačiu keliu.


Išversta iš infowars.com

Susiję

Pasaulis 1825872845462785073

Rašyti komentarą

3 komentarai

Rimsa rašė...

,,Jedem das Seine,,
Astrališkasis Buchenwald

Vardas rašė...

Daunai sedi konclageryje ir dar dziaugiasi. Siaubas ant kiek zmones atbukejo. Vaikysteje galvojau, kad XXI-me amziuje jau nebebus automobiliu ir visi skraidysime, o realiai turim buku baranu banda, kurie turbut iki 100 skaiciuot jau nebemoka..

Вадим rašė...

I think that weapons should be secretly brought to this camp, given to the prisoners, and as soon as these "creatures" start ordering you to open fire on state criminals! We need to crush these nits! it is necessary to raise a revolution in Australia!

item