Kaune organizuojama atsakomoji į LGBT eitynes katalikiška maldos akcija (DĖMESIO: pasikeitė renginio vieta)

DĖMESIO: pasikeitė renginio vieta. Pradžioje leidimo buvo prašoma melstis prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, bet Kauno sav...

DĖMESIO: pasikeitė renginio vieta. Pradžioje leidimo buvo prašoma melstis prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, bet Kauno savivaldybė atsisakė suteikti leidimą akcijai dėl to, kad toje vietoje rinksis LGBT aktyvistai. Po to užpildytas prašymas rinktis prie Maironio g. ir Laisvės al. sankryžos, bet ir šis prašymas buvo atmestas dėl policijos vykdomos specialios operacijos. Galiausiai bus renkamasi Laisvės al. 12, ties parduotuve Velomanija.

Rugsėjo 4 d. Kaune LGBT aktyvistams organizuojant eitynes „Kaunas Pride“, katalikai organizuoja atsakomąją maldos akciją, kuria stengsis atsilyginti Dievui už viešai demonstruojamą šeimai ir santuokai nepriimtinų idėjų skleidimą „Kaunas Pride“ eitynių metu.

Kaip rašoma organizatorių pranešime, „Lietuvos sostinėje Vilniuje jau keturis kartus buvo leista rengti Lietuvos Gėjų Lygos organizuojamo festivalio „Baltic Pride“ eitynes, diegiančias pasyviai stebinčiai visuomenės daugumai nepriimtiną ideologiją, homoseksualizmą ir genderizmą. Dabar ketinama pirmą kartą šias eitynes, kurioms suteiktas „Kaunas Pride“ vardas, pakartoti Kaune – savo katalikiškumu pagrįstai besididžiuojančioje Laikinojoje sostinėje. Laisvės alėjoje organizuojamų eitynių dalyvių reikalavimai viešai deklaruojami: tai lytinis švietimas Lietuvos mokyklose, nevaržomo lyties keitimo įteisinimas, „transseksualų teisės“, homoseksualizmo kaip žalingos informacijos išbraukimas iš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo korekcija. Galiausiai, reikalaujama ir teisės į vienalytes santuokas ir įvaikinimą.“

Teigdami, kad žmogus pats renkasi savo lyties tapatumą nepriklausomai nuo biologinės lyties, eitynių dalyviai mėgina visiškai pakirsti klasikinę žmogaus sampratą ir prigimtį. Šie dalykai brukami pasitelkus melą apie kovą už „naujas“ ir „pažangias“ idėjas, nuslepiant, jog žmogaus prigimtyje niekas iš esmės pasikeisti negali, kaip ir iš jos kylančioje prigimtinėje šeimoje.

Matome, kad daugybė katalikų su liūdesiu jau eilę metų stebi tokias eitynes, bet jaučiasi bejėgiai, tarsi neturėtų jokios įtakos tam, kas vyksta jų valstybėje, ir nėra tikri, kaip tam pasipriešinti. Daug kur paplitusi apatija ir mintis, kad pasipriešinti nebepavyks, kad tik laiko klausimas, kol šios negerovės įsitvirtins ir mūsų valtybėje. Todėl kviečiame šiuometinių pirmą kartą Kaune vykstančių eitynių metu susirinkti prie Kaune, Laisvės al. 12 (ties Velomanijos parduotuve), ir kartu melstis bei giedoti, siekiant atsilyginti Dievui už viešą nuodėmės demonstravimą „Kaunas Pride“ eitynių metu.

Renginio aprašyme teigiama, kad pagal tradicinį katalikišką apibrėžimą, atsilyginimo aktas yra malda, turinti intenciją atlyginti už nuodėmingus veiksmus. Kadangi nuodėmė propaguojama viešai, mes taip pat melsimės viešai. Mes turime padėti savo Tėvynei grįžti prie Dievo. Parodykime, kad Lietuva – katalikiška šalis ir mums nepriimtinas palaidas elgesys! Visi kartu, taikiai, su Dievo ir artimo meile melskime Dievo pagalbos mūsų šaliai! Kviečiame dalyvauti VISUS geros valios žmones – tiek pasauliečius, tiek dvasininkus, tiek ir tuos, kurie niekada gyvenime nėra meldęsi Šventojo Rožančiaus.

Akciją numatoma pradėti 11 val. Laisvės al. 12 (prie Velomanijos parduotuvės). Daugiau informacijos akcijos Facebook puslapyje.

Susiję

Religija 361186782369312992
item