Tamás Fricz. ES tapo Sorošo įkaite

Vengrijos laikraščio „Magyar Nemzet“ skiltyje politikos analitikas Tamás Fricz rašo, kad Europos Komisija yra Vengrijoje kilusio amerikiečių...


Vengrijos laikraščio „Magyar Nemzet“ skiltyje politikos analitikas Tamás Fricz rašo, kad Europos Komisija yra Vengrijoje kilusio amerikiečių milijardieriaus Georgo Sorošo įkaitas.

George Sorošas jau daugelį metų savo rankose laiko Europos Sąjungą, Komisiją ir, vis labiau, Europos Parlamentą.

Tačiau šį rudenį įvykiai labai pagreitėjo, kai jis, praradęs kantrybę, nusprendė imtis greitų veiksmų - nušluoti iš kelio šalį, kurioje gimė 1930 metais. Jei būtina, kartu su ja nušluoti ir Višegrádo grupę, nors jis tiki, kad po slovakų ir čekų, lenkai pasiduos ir jokių papildomų veiksmų imtis nereikės. Deja, jo pasitikėjimas savimi nėra pagrįstas, o aš vis dar besąlygiškai pasitikiu lenkais.

Per pastaruosius porą mėnesių Soros parašė net tris straipsnius puslapyje „Project Syndicate“ - tokios veiklos iš „gerojo samariečio“ mes dar nesame matę.

Pirmąjį straipsnį jis parašė spalį. Jame paaiškino, kad „Europos teisingumo teismo nutarimas, kad Vengrija pažeidė Europos įstatymą, yra pergalė Europos Sąjungos esminėms vertybėms“. Išvadoje parašė „aš kviečiu Europos Sąjungą imtis teisinių veiksmų prieš Vengrija“.

Jau tada jis pradėjo mokyti Europos Sąjungos lyderius, ko niekada prieš tai tokiu tonu nedarė.

Jo antrame straipsnyje, lapkričio 18 d. Buvo aišku, kad jis norėjo parodyti energingą atsaką, kai pasidarė aišku, kad Vengrija ir Lenkija iškėlė veto galimybę.

Tuo metu Viktoras Orbánas nusprendė, kad geriausias sprendimas yra atsakyti į Sorošo stebinantį ir šališką straipsnį toje pačioje svetainėje. Redakcija atsisakė paskelbti Orbáno atsaką ir pateisino šį veiksmą tuo, kad jie neskelbia straipsnių, kurie neatitinka jų standartų - esą, rašymo, kuris turėtų vystyti dialogą bet kokioje konkrečioje problematikoje. Buvo aišku, kad ir ką jis parašys, tai nebus publikuojama.

Tai jau nebe spaudos laisvės klausimas, o tiesiog politinis kerštas ir politinis karas.

Beje, svarbu paminėti, kad „Project Syndicate“ yra svarbi be galo sudėtingo pasaulinio tinklo dalis, kuris sukurtas George Soros iniciatyva. Jis buvo pradėtas 1995 metais Prahoje, o 2019 metais jau turėjo 506 žiniasklaidos kontaktus 156 šalyse.

„Project Syndicate“ yra remiamas „Atviros visuomenės fondo“ (Open Society Foundation), taip pat labdaros fondo „Zeit Stiftung“ ir „Bilo ir Melindos Geitsų fondo“ (Bill and Melinda Gates Foundation). (Ryšys tarp Geitso ir Soros‘o, ypač koronaviruso epidemijos ir vakcinos leidimo metu, nestebina, tačiau tikrai kelia nerimą).

Tačiau štai naujausias Sorošo straipsnis - trečiasis iš eilės per nepilną mėnesį. Prieš kelias dienas jis pasiūlė, kad Lenkijos ir Vengrijos veto gali būti įveiktas kitų 25 šalių, joms susitariant dėl tvirtesnio bendradarbiavimo paskirstant pinigus paskolomis (bondais). Taip Lenkija ir Vengrija būtų neįtraukta į bendradarbiavimą. Jei ES taip pasielgtų, mano nuomone, mūsų narystė ES taptų nereikalinga.

Po šio straipsnio vokiečių politikai labai atsitiktinai pasiūlė lygiai tokią pačią išeitį, kaip sprendimą dabartinei krizei ir aklavietei. Žinoma, čia galėtų būti tik atsitiktinumai, tačiau aš negaliu tuo tikėti.

Greičiau jau mes su lenkais tuo būdu patiriame pragarišką šantažą. Apmaudu, kad Briuselio lyderiai ir vyriausybių vadovai, taip pat ir Angela Merkel, pasidavė globalistinio elito valiai iki tokio lygio.

Tačiau Viktoras Orbánas, Judit Varga ir kiti nesidera. Tai yra mūsų palikimas ir amžinas įsipareigojimas.

iš anglų kalbos vertė Karolis Beinoravičius



Susiję

Tamas Fricz 5257483892486754490

Rašyti komentarą

6 komentarai

Unknown rašė...

Padėka
Už vertingą ir "nepagražintą" info.

x rašė...

ES ale tapo Sorošo įkaite, nes kažkoks ant trumpos Orbano grandinės esantis „Magyar Nemzet“ ANALitikas kažką paamsėjo už dešrigalį.

Unknown rašė...

Prašyčiau argumentų.

Anonimiškas rašė...

Stebiuosi, kad prie Višegrado nesijungia kitos ES narės. Juk joms tikrai ne mažiau rūpi savo šalių išlikimas. Už storus dešros galus amsi smulkūs skalikai. Pagal protą jų net skalikais nepavadintum - tiesiog nevykėliai. Bet šitiems dabar labai palankus metas - amsėk pagal konjunktūrą, ir tu ant bangos. Normaliomis sąlygomis jiems be šansų. Nes jie proto neįgalūs.
ES imperialistai sudoros po vieną, jei ir toliau taip.

Unknown rašė...

Ele tamsta ir naivus...
Negi manai kad galėtų jungtis:
Komunistuojanti ir globalistinė Švedija;
Komunistuojanti ir globalistinė Norvegija;
Komunistuojanti ir globalistinė Vokietija;
Komunistuojanti ir globalistinė Prancūzija.
Ispanija, Portugalija, Italija, Olandija, Danija irgi į tą pačią dūdą pučia, tiksliau jų valdžios, o eiliniai žmogeliai jau seniai praplautom smegenim...
Tik mes postSovietai sąlyginai (masiškai) turime gerą bendrąjį išsilavinimą ir komunizmą (blogosios pusės komunizmą) atpažįstamę, o ir savotiškas "imunitetas" veikia. Kitaip tariant mūsų "sovietikų" patirtis yra žymiai didesnė su visom iš to išplaukiančiom pasėkmėm... Ir tai visokie moliai rinkimuose balsuoja už "pažangą"...
Ta buvusi tarybinė mūsų patirtis kaip koks skiepas, korio vakariečiai neturi.

Unknown rašė...

Sorosas yra Karlo Poperio mokinys.
Soros "Club of Rome" narys. Jie ir yra operacijos Covid-19 autoriai

item