E. Macronas siūlo bausti migrantų kvotoms nepritariančias ES šalis

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė pritariantis finansinėms sankcijoms prieš nustatyto migrantų skaičiaus priėmimui nep...

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė pritariantis finansinėms sankcijoms prieš nustatyto migrantų skaičiaus priėmimui nepritariančias Europos Sąjungos šalis.

„Aš pritariu tam, kad sankcijos būtų įvestos, jei nebus bendradarbiavimo“, – referuodamas į ES šalių „solidarumo“ nebuvimą migrantų krizės atveju teigė Prancūzijos prezidentas.

E. Macrono ir Ispanijos naujojo ministro pirmininko Pedro Sanchezo susitikime taip pat pritarta idėjai statyti uždarus migrantų priėmimo centrus, kur migrantai būtų laikomi tol, kol bus apsvarstytas jų prieglobsčio prašymas.

Šie centrai būtų statomi įpastose pirmojo migrantų atvykimo į Europą vietose. 

Tokio tipo centrai, išskyrus keletą vietų Graikijoj ir Italijoje, kolkas neegzistuoja.

Macronas pažymėjo, kad migrantai, kuriems prieglobstis bus nesuteiktas, į šalį, iš kurios atvyko, turėtų būti išsiunčiami tiesiogiai, o ne per kitas šalis.

Komentuodamas šiuos Macrono pasisakymus, naujasis Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini pabrėžė Prancūzijos prezidento „aroganciją“ bei priminė egzistuojančios problemos mastą: „Šeši šimtai penkiasdešimt tūkstančių išlaipinimų per keturis metus, 430 000 prašymų..., 170 000 tariamų pabėgelių, šiuo metu gyvenančių nakvynės namuose, korpusuose ir apartamentuose daugiau nei penkių milijardų eurų kaina.“

Parengta pagal france24.com.

Susiję

Europa 7862112507802194954

Rašyti komentarą

11 komentarų

T0mas J. rašė...

Nelegalių migrantų niekas neprivalo priimti, išskyrus šalis, kurios bombardavo migrantus jų tėvynėse - tai JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Belgija, Italija, Ispanija, Danija, Norvegija.
Man tai akivaizdu.

Pikc rašė...

Tai kad daugybė nelegalų plūsta visai ne iš tų "bombarduotų tėvynių", o ir kiti ne nuo bombardavimų bėga, o sotaus parazitinio gyvenimo ieško.

Anonimiškas rašė...

Comment tu vas, Manu? Tiesiog užprotestuoti tokį sprendimą, ir tegul sau žinosi. Aišku, kad bus pakankamai daug šalių, kurios tokį sprendimą užprotestuos.

Unknown rašė...

Kodel jie turetu juos priimti? Jie tik parazitai baltu zmoniu salyse.

Anonimiškas rašė...

Pritariu Makronui. Reikia ne tik bausti finansiškai ar kaip kitaip, bet ir žudyti tų šalių gyventojus, kad daugiau vietos negrams būtų. Tik tada Evrosojuzas įvyks iš tikrųjų. Taip sakant "Duodi dar vieną Prancūzijos revoliuciją". O po kokių šimto matų mulatai šiose teritorijose liaupsins teigiamus "pokyčius" įvykusius mūsų laikais.

Anonimiškas rašė...

Na, vokietis leftistas Šulcas jau siūlė naudoti jėgą prieš nepaklusnias tautas. Toks naujasis Hitleris-Stalinas... Vienok jį kažkas (Putinas su Sorošu?) delegavo Europarlamento pirmininku.

Gluosnis rašė...

Kukuciau - jis kaalba apie legalius migrantus. :) Nieks nesiulo nelegaliu, bent kol kas.
O siaip, lietuviai neblogai parazituoja ES salis, tai butu vieta mums bent patyleti.

Toto rašė...

Gal nereikia už visus, bent aš ir mano visi visi pažįstami tikraineparazituoja. O šiaip, trenkite pavyzdį , kur eilinis parazituoja :)

Anonimiškas rašė...

Jaunas ir varo kliedesius neaišku tik kodėl.

Pikc rašė...

Oi, visai pamiršau - taigi ne nelegalai, o "varkšai pabegelei" - ir apskritai, "no contries, no borders, no one is illegal!". :)
Ir jo - jau tie lietuvei tai yšvys blogeusi iš visū! Štai tūlas legaliai DIRBTI išvažiavęs ir ten mokesčius mokantis lietuvis, be abejaus, yra kuo tikriausias parazitas - skirtingai, negu tūlas "varkšas pabegelis", iš pašalpų gyvenantis nemokamose "valdiškose" patalpose ir reikalaujantis savo "teisiū".

Anonimiškas rašė...

siūlome visu griežtumu bausti migrantų kvotoms pritariančias ES šalis,

MakaronasLT

item