San Fransisko arkivyskupas nepasidavė politikų spaudimui nedalyvauti eisenoje už santuoką

San Fransisko arkivyskupas Salvatore Cordileone šiandien dalyvaus Vašingtone vyksiančioje „Eisenoje už santuoką“ (angl. March for Marria...


San Fransisko arkivyskupas Salvatore Cordileone šiandien dalyvaus Vašingtone vyksiančioje „Eisenoje už santuoką“ (angl. March for Marriage). Tai jis pranešė atviru laišku, atsakydamas į gimtosios valstijos politinių lyderių kritiką dėl tokio jo sprendimo. „Mano pozicija reikalauja ginti katalikų tikėjimą“, - sako S. Cordileone. 

Prieš kelias dienas išplatintame laiške Cordileone rašo, kad ir jis, kaip vyskupas, privalo skelbti visą tiesą apie žmogų ir Dievo valią žmonių klestėjimui. Ypač tiesą apie santuoką kaip vyro ir moters sąjungą. Cordileone rašo, kad tai ir darys birželio 19 dieną.

Politiniai veikėjai nuo Nancy Pelosi iki San Fransisko mero Edo Lee ir Kalifornijos gubernatoriaus Gavino Newsomo rašė Cordileone ragindami nedalyvauti antrojoje kasmetinėje eisenoje Vašingtone. 

N. Pelosi, remianti santuokos perinterpretavimą, eiseną pavadino „dorybe apsimetančiais nuodais“. Arkivyskupui S. Cordileone ji rašė: „Mes dalinamės meile katalikų tikėjimui ir savo miestu San Fransisku“. Taip pat ji teigė, kad kai kurie renginio dalyviai rodo „neapykantą ir panieką“ homoseksualams. Billas Donohue iš Katalikų lygos (angl. Catholic League) apkaltino N. Pelosi selektyviu pasipiktinimu: “Kai gėjai nuogi eina San Fransisko gatvėmis ir išjuokia katalikybę akivaizdžiai nešvankiais būdais, Pelosi niekada nesijaučia įžeista. Tačiau ją įžeidžia jos arkivyskupo viešas Bažnyčios mokymo apie santuoką gynimas“. 

San Fransisko meras Edas Lee ir Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas arkivyskupui parašė atskirą laišką, kuriame daugybė homoseksualų aktyvistų kvietė arkivyskupą „persvarstyti [savo] dalyvavimą ir prisidėti prie jų siekiant skatinti susitaikymą vietoj susiskirstymo ir neapykantos“. Jie kritikavo Nacionalinę organizaciją už santuoką (angl. National Organization for Marriage) ir pridėjo, kad „Šeimos tyrimo taryba (angl. Family Research Council), remianti renginį, nurodyta kaip neapykantą kurstanti grupė“.

Tarp pasirašiusių Lee ir Newsomo laišką yra atvirai oficialiai Bažnyčios pozicijai nepritariančios katalikų grupės „Naujųjų kelių ministerija“ (angl. New Ways Ministry), kuri buvo pasmerkta kardinolo Josepho Ratzingerio vadovaujamos Tikėjimo doktrinos kongregacijos, vykdantysis direktorius Francisas DeBernardas. Kiti žinomi signatarai yra rabinas Michaelas Lerneris iš „Tikkun“ žurnalo, Religinės koalicijos už reprodukcijos pasirinkimą (angl. Religious Coalition for Reproductive Choice) vedlys Harry Knoxas.

Dr. Christina Migridge, San Fransisko arkivyskupijos skyriaus komunikacijai ir informavimui vadovė, sako, kad politikai leido ideologijai juos apakinti ir nematyti arkivyskupo misijos. „Jie pamiršta tai, kad jis yra įsipareigojęs mokyti tikėjimo“, - teigia Ch. Migridge. Ji pridūrė, kad „tai nėra arkivyskupo asmeninė nuomonė, tai yra Bažnyčios mokymas“.  

Abiejuose laiškuose cituojamas Popiežius Pranciškus: „Jei kažkas yra gėjus, ieško Viešpaties gera valia, kas aš esu, kad jį teisčiau“. Ši citata pasitelkta sutrikdyti visuomenę dėl Bažnyčios pozicijos homoseksualumo klausimu. Šį sumišimą arkivyskupas Cordileone siekia išsklaidyti: „Šventasis Tėvas pakartotinai cituojamas netiksliai siekiant apginti gėjų gyvenimo būdo pripažinimą“. Ch. Migridge priduria: “Popiežius yra sakęs, kad jis Bažnyčios sūnus ir kad negina gėjų gyvenimo būdo, o prieštarauja tokio gyvenimo būdo lobistams. Jo „kas aš, kad teisčiau“ citata dabar naudojama aktyvaus homoseksualaus gyvenimo būdo pateisinimui, kas visiškai prieštarauja katalikų tikėjimui.“ 

Savo viešame laiške Cordileone pacitavo mažiau žiniasklaidos dėmesio atkreipusius Popiežiaus žodžius: „Mes privalome užtikrinti vaikų teisė augti šeimose su tėvu ir motina“. 

Cordileone taip pat atkreipė dėmesį, kad jam rašiusiųjų kritika yra „paremta klaidinga interpretacija ar paprasčiausiai faktiškai neteisinga“. „Yra daugybė įžeidžiančios retorikos, sklindančios priešinga kryptimi. Ir ne tik retorikos“ – teigia arkivyskupas. „Paprasčiausiai gindami santuoką tokią, kokia ji buvo suprasta visose žmonių visuomenėse paskutinį tūkstantmetį, žmonės prarado darbus, pragyvenimo šaltinius, ir sulaukė kitokio „atpildo“, įskaitant ir fizinį smurtą. 


Susiję

Religija 4631483835424069832

Rašyti komentarą

1 komentaras

Egidijus Kaunietis rašė...

Bet jei išnyks šeimos, tai kaip jie dauginsis? Ar čia sąmoningas ėjimas prie mėgintuvėlių? Kas toliau?

item