Įtakingi visuomenininkai atsidūrė užribyje

Žmogaus teisių gynėjai sukilo prieš Nevyriausybinių organizacijų (NVO) tarybos formavimo tvarką. Piktinamasi, esą į šią patariamąją ins...



Žmogaus teisių gynėjai sukilo prieš Nevyriausybinių organizacijų (NVO) tarybos formavimo tvarką. Piktinamasi, esą į šią patariamąją instituciją gali patekti tik mažos dalies visuomeninių organizacijų atstovai, tačiau jie kalbės visų nevyriausybininkų vardu.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad kelias žmogaus teisių gynimo organizacijas, tarp jų - Lietuvos Helsinkio grupę, Lietuvos žmogaus teisių asociaciją (LŽTA), Piliečių gynimo paramos fondą ir kitas vienijantis Lietuvos Žmogaus teisių koordinavimo centras (LŽTKC) kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo viceministrą Algirdą Šešelgį, taip pat Premjerą Algirdą Butkevičių ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiąją patarėją Virginiją Būdienę. Jiems nusiųstame LŽTA pirmininko Vytauto Budniko LŽTKC vardu pasirašytame rašte reiškiamos abejonės dėl NVO tarybos teisėtumo.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) mano, kad visuomenininkai dėl nevyriausybininkų atstovų NVO taryboje turėtų susitarti tarpusavyje. Socialinės apsaugos ir darbo viceministro A. Šešelgio teigimu, valdžia nenori kištis į visuomenininkų vykdomą kandidatų į NVO tarybą atranką.

Šaltinis: www.elta.lt

Susiję

Politika 2731257621396660238

Rašyti komentarą

item