"6033 liepsnelės" - pilietinė akcija prieš abortus

Šių metų spalio 30 dieną, 19 valandą Vilniaus ir Kauno Rotušės aikštėse planuojama pilietinė akcija "6033 liepsnelės". Akcijos tik...

Šių metų spalio 30 dieną, 19 valandą Vilniaus ir Kauno Rotušės aikštėse planuojama pilietinė akcija "6033 liepsnelės". Akcijos tikslas - atkreipti dėmesį į abortų problemą ir mastus Lietuvoje bei pakviesti keisti požiūrį į šią problemą. "Uždekime geltoną žvakutę už kiekvieną negimusį vaiką. Už gyvybę." - kviečia akcijos iniciatoriai, socialiniame tinkle Facebook pasivadinusi bendruomenė "Renkuosi gyvybę". 

Praėjusiais metais Lietuvoje teisės gyventi neteko virš 6000 vaikų. Viena iš penkių užsimezgusių gyvybių taip ir neišvydo šviesos. Tai 7 kartus daugiau nei savižudybių, 16 kartų daugiau nei aukų avarijose. 

"Pradėjimo akimirką kiekvienas žmogus gauna pačią didžiausią dovaną – gyvybę. Kodėl ne kiekvienas pradėtas kūdikis turi teisę gyventi? Kodėl kūdikio laukianti, bet abejojanti moteris nesulaukia jokios valstybės pagalbos? Mes tikime, kad dalį gyvybių galima išgelbėti, jei valstybė kryptingai padės kūdikio laukiančioms moterims, mokyklose bus stiprinamas lytiškumo ugdymas, o visuomenėje – ginama ir saugoma moters teisė į motinystę." - teigia organizatoriai.

"Kai renkamės tarp gyvenimo ir mirties, tarp augančio vaiko ir netekties, tarp šeimos ir vienatvės skausmo, mes tikime, kad teisingas pasirinkimas yra. Todėl mes RENKAMĖS GYVYBĘ." - priduriama kvietime.

Kviečiama kartu susirinkti ir uždegus liepsnelę:
Prisiminti tuos kūdikius, kurie neteko teisės gyventi dėl abortų.
Palaikyti tas moteris, kurios patyrė abortą ir šiandien gedi savo negimusių vaikų.
Liepsnelių gausa priminti, kad valstybė turi rūpintis savo piliečiu nuo pat jo pradėjimo akimirkos.

Daugiau informacijos Facebook.


Susiję

Įvykiai ir renginiai 1670746506122220839

Rašyti komentarą

item