Bulgarija iki 2020 m. uždraudė žemės pardavimą užsieniečiams

Bulgarijos parlamentas antradienį priėmė prieštaringai vertinamą teisės aktą, kuriuo draudimas parduoti žemę užsieniečiams pratęsiamas iki 2...

Bulgarijos parlamentas antradienį priėmė prieštaringai vertinamą teisės aktą, kuriuo draudimas parduoti žemę užsieniečiams pratęsiamas iki 2020 metų, o tačiau vyriausybė perspėjo, kad šis žingsnis kertasi su šalies įsipareigojimais Europos Sąjungai (ES).

Prieš įstodama į ES 2007 metais, Bulgarija susiderėjo dėl septynerių metų pereinamojo laikotarpio, kuriam praėjus turėjo būti leista įsigyti žemės užsieniečiams, kurie nėra nuolatiniai Bulgarijos gyventojai.

Įstatymo projektas, dėl kurio buvo balsuojama antradienį, buvo pateiktas nacionalistų partijos „Ataka“. Pagal jį minėtas draudimas patęsiamas iki 2020 metų.

„Bulgarija patirs didelių problemų dėl savo europinio įvaizdžio“, – parlamento pirmininkas Michailas Mikovas perspėjo po to, kai tas teisės aktas buvo priimtas „Ataka“, konservatyvios opozicinės partijos GERB ir valdančiosios Socialistų partijos deputatų balsais.

Jo manymu, šis draudimas taip pat prieštarauja Bulgarijos konstitucijai. 

Šaltinis: www.alfa.lt


Susiję

Pasaulis 3452408192097293855

Rašyti komentarą

item