Protesto akcija Norvegijoje – tėvai prieš socialinių tarnybų savivalę

Šimtai tėvų dalyvavo devynias valandas Trondheimo centre vykusioje akcijoje, kurioje protestuota prieš įvaikinimo įstaigų savivalę. Pagal ka...


Šimtai tėvų dalyvavo devynias valandas Trondheimo centre vykusioje akcijoje, kurioje protestuota prieš įvaikinimo įstaigų savivalę. Pagal kai kuriuos duomenis, šeimų, kurios nepatenkintos tokių įstaigų darbu (daugiausia tų, iš kurių buvo atimti vaikai), jau daugiau nei 12 tūkstančių. Įskaitoje įrašyta dar 53 tūkstančiai – tai šeimos, kurių mažyliai gali būti paimti bet kuriuo momentu. O pastaruoju metu, kaip tvirtina mitingo organizatoriai, valstybinės struktūros pradėjo atiminėti vaikus dar „iki gimimo“: į įskaitą įrašomos dėl vienokių ar kitokių priežasčių pripažintos „nesėkmingomis“ nėščios moterys, o kūdikiai nuo jų atskiriami tiesiog gimdymo namuose.

„Jie mane įviliojo į taip vadinamus motinos namus. Maniau, kad ten jie man padės. Tačiau iš tikrųjų jie mane stebėjo. Aš buvau apimta stipraus streso. Ir galiausiai, praėjus keturioms savaitėms po to, kai pagimdžiau dukrelę, ją paprasčiausiai atėmė,“ – pasakojo akcijos dalyvė Julijana Teslia.

„Tokie metodai nepriimtini. Teisės pažeidimai vyksta nuolatos. Vaikų globos tarnyba dirba nekompetentingai. Mes reikalaujame tyrimo, nes ši tarnyba viršija savo įgaliojimus,“ – teigė akcijos organizatorė Elizabet Betan (Bettan).

Organizatoriai mano, kad vaikai bus atiminėjami dar didesniu mastu, o socialinės tarnybos personalas dirbtinai plečiamas. Juk įtėviai Norvegijoje gauna socialinę pašalpą: struktūros išlaikymui vien šiais metais bus išleista apie 12 milijardų kronų (maždaug 5,5 milijardo litų).

Parengta pagal http://www.1tv.ru

Šaltinis: www.patriotai.lt

Susiję

Pasaulis 6655923684719609441

Rašyti komentarą

item